Криминал | 11 Марта, 2024

Затримали дружину «ексрегіонала», яка підозрюється у шпигунстві на Вінниччині

Свежие новости: Затримали дружину «ексрегіонала», яка підозрюється у шпигунстві на Вінниччині

 

У Вінницькій області затримали дружину колишнього керівника райради  від «Партії регіонів» за підозрою у державній зраді.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

За інформацією слідства, підозрювана отримувала вказівки від російських спецслужб та шукала аеродроми з бойовими літаками та гелікоптерами Збройних Сил України. Вона також передавала геолокації лікарень, де лікуються українські захисники, та вивчала маршрути руху військових ешелонів.

За інформацією ЗМІ, що підозрюваною є Світлана Сікорська — дружина колишнього «регіонала» Олександра Сікорського, який до 2015 року очолював місцеву райраду.

Наразі жінка під вартою, їй повідомлено про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • частина 2 статті 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • частина  2 статті 109 (розповсюдження матеріалів із закликами до повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади);
  • частина 1 статті 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • стаття 436 (розповсюдження матеріалів із закликами до агресивної війни);
  • частина 3 стаття 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинене повторно).

Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости