Криминал | Николаев, 14 Декабря, 2023

Заступника начальника управління міграційної поліції Миколаївщини підозрюють у вимаганні грошей у сутенерки

Свежие новости: Заступника начальника управління міграційної поліції Миколаївщини підозрюють у вимаганні грошей у сутенерки

Заступника начальника управління міграційної поліції ГУНП в Миколаївській області підозрюють у вимаганні грошей у обвинуваченої в сутенерстві.

Про це стало відомо з відповідних судових матеріалів.

Як відомо, раніше вже повідомлялося про викриття двох співробітників міграційної поліції за вимаганні грошей у підприємця.

Виявилося, що один з них — Максим Маринкевич — вже давно будує кар’єру у поліції та займає посаду заступника начальника управління міграційної поліції ГУНП в Миколаївській області. Другий фігурант — його підлеглий, оперативник цього ж управління, якого він залучив до вимагання.

По версії слідства, поліцейські вирішили підзаробити на фігурантці справи про сутенерство, яка налагодила в одній із саун Миколаєва додаткові сексуальні послуги за гроші.

Проституцію там викрили восени минулого року. Тодішній начальник ГУ НП Сергій Шайхет повідомляв, що сауна з сексуальними втіхами приносила дохід в півмільйона гривень щомісяця і додав, що поліція «закривала» лазню вже в четвертий раз. Як відомо, з жовтня 2023 року Шайхет очолив Департамент міграційної поліції НПУ.

З моменту викриття і тривалий час заступника начальника управління міграційної поліції висловлював підозрюваній в сутенерстві вимогу, що треба платити щомісяця 50 тисяч гривень, щоб знову не нарватися на неприємності з поліцією і лазня «спокійно» продовжила свою роботу.

Такі вимоги поліцейські ставили сутенерці й протягом 2023 року.

У липні цього року жінка все ж таки поскаржилася у правоохоронні органи на вимагання грошей співробітниками міграційної поліції і почала діяти під їх контролем.

У кінці серпня поліцейські знову приїхали до сауни та нагадали про необхідність щомісяця платити їм 50 тисяч гривень. На початку вересня вони знову приїхали зі своєю вимогою до підозрюваної. Жінка їм відповіла, що зможе заплатити 40 тисяч гривень.

Поліцейські повідомили, що подумають щодо «знижки», а через день погодилися на зменшений на 10 тисяч хабар.

Через кілька днів вони приїхали до будинку обвинуваченої у сутенерстві. Жінка сіла в їх автомобіль і передала 40 тисяч гривень.

Після документації злочину поліцейським оголосили підозри, а суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання у під вартою з альтернативою застави.

Заступник начальника управління міграційної поліції ГУНП намагався оскаржити суму застави, зазначаючи що в нього велика родина, яка не має значного доходу, а оплата понад півмільйона гривень застави значно погіршить їх матеріальне становище. Також в рамках слідства арештували його фактично єдине майно — автомобіль Volkswagen Tiguan. Проте апеляційний суд все ж таки залишив підозрюваному у хабарництві обрану раніше міру запобіжного заході і суму застави.

Недавно підозрювани подавав декларацію за 2022 рік, але в ній не вказано автомобіль Volkswagen Tiguan. Він вказав, що у Миколаєві його дружина має квартиру та два автомобілі Daewoo Matiz і Chevrolet Lacetti. Протягом минулго року вона отимувала лише виплати по безробіттю та як ВПО на себе та двох дітей. Поліцейський протягом року отримав зарплатню у розмірі майже 805 тисяч гривень (в середньому - 67 тисяч щомісця). До міграційної поліції він також замав посвди заступника начальника Баштанського райвідділу, ще раніше - начальника відділу управління карного розшуку ГУНП.

Також варто зазначити, що недавно одна з фігуранток справи про сутенерство, уклала з прокурором угоду про визнанання винуватості за частиною 3 статті 303 («Сутенерство») Кримінального кодексу України. Вона підтвердила встановлені факти незаконної діяльності у сфері надання сексуальних послуг. Їй призначили обумовлене покарання у вигляді позбавлення волі на п’ять років, але з одночасним звільненням від тюрми з іспитовим терміном на один рік.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости