Политика | Николаев, 1 Марта, 2023

«Запоріжжя — єдина стежка, куди вони можуть піти на півдні», — Марченко про вірогідний наступ РФ

Свежие новости: «Запоріжжя — єдина стежка, куди вони можуть піти на півдні», — Марченко про вірогідний наступ РФ

Генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що російські солдати на південному напрямку можуть піти з наступом тільки на Запоріжжя.

За словами Дмитра Марченка, російські військові можуть спробувати здійснити наступ тільки в Запорізькому напрямку, тому що наразі окупанти не зможуть форсувати річку Дніпро, щоб повторно захопити Херсон. Окрім того, генерал-майор вважає, що війська Росії не можуть провести висадку десанту на території Миколаївської області з суходолу або з моря.

— Якщо вони (російські військові, – прим.) це не змогли зробити (провести повторний наступ, – прим.) напочатку травня, то сьогодні це буде для них практично неможливо. Через те, що мости всі підірвані, якщо будуть будуватись паромні переправи, то ми їх будемо топити разом з їх технікою та людьми. Тому вони можуть піти тільки в одному напрямку – Запорізький напрямок. Аби їм продовжити рух після Запоріжжя, умовно кажучи, на Миколаїв та Одесу, це пройде, як мінімум, 10 днів. Це бої. Треба мати якусь перевагу в Запоріжжі, щоб будувати якісь подальші дії. Розумієте, що техніка тільки їх, яка там залишись буде їхати як мінімум 5 днів без зупинки. Це будуть жорстокі бої та не один день, – сказав Дмитро Марченко. 

Дмитро Марченко додав, що якщо ж російські військові все ж таки наважаться здійснити наступ в напрямку Запоріжжя, то ВСУ моментально дадуть їм відсіч:

— А ми будемо відповідати, як ми відповідали в травні. Коли будуть вони в кучі, їх збирати, і бити їх там. Якщо вони захочуть піти на південь, єдина стежка куди вони можуть піти тільки на Запоріжжя, – резюмував він. 

Як відомо, Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що навесні Україні слід готуватися до нового наступу росіян з районів, які вона вже окупувала на півдні та сході.

Крім того, наразі українські захисники в Херсонській області намагаються відтіснити росіян від Дніпра. Саме ним там зараз проходить лінія фронту.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты