Криминал | Николаев, 22 Октября, 2022

Записували відео для рф за гроші: у Миколаєві мати з сином судитимуть за держзраду

Свежие новости: Записували відео для рф за гроші: у Миколаєві мати з сином судитимуть за держзраду

У Миколаєві застосовували запобіжний захід до матері та її 27-річного сина, які за гроші записав відео про те, як миколаївці «люблять» росію, після чого це відео було поширене в Інтернеті.

Запобіжні заходи застосовували в Центральному районному суді м. Миколаєва, передає прес-служба суду.

Згідно з матеріалами клопотання, 27-річний чоловік за попередньою згодою зі своєю матір'ю дав згоду особі, яка є адміністратором одного з телеграм-каналів, який може використовуватися представниками російських спецслужб на проведення підривної діяльності проти України за грошову винагороду.

Згодом вони отримали від зазначеної особи завдання записати відеоролик, що містить матеріали, що підривають інформаційну безпеку України та отримали текст, який необхідно зачитати.

Надалі, підозрюваний, разом із матір'ю записали відео, де коментували, згідно з отриманим текстом, прихильність жителів Миколаєва до росії та зневагу до чинної влади та надіслали це відео адміністратору телеграм-каналу, який надалі поширив його через засоби масової інформації та в Інтернеті.

За виконане завдання вони отримали на банківську картку грошову винагороду.

За результатами розгляду клопотання, слідчий суддя Галина Подзигун ухвалила обрати чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім цього, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою обрано матері чоловіка, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты