Политика | Еланец, 18 Июля, 2019

Замість 300 гривень лише 200. Підкуп на 131 окрузі

Свежие новости: Замість 300 гривень лише 200. Підкуп на 131 окрузі Замість 300 гривень лише 200. Підкуп на 131 окрузі

«Я б брав, але голосував за іншого» - така найчастіша реакція на повідомлення, що ширятьсясоцмережами про підкуп виборців одним з кандидатів на 131 виборчому окрузі.

В ході виборчої кампанії до парламенту Єланецький район відвідав один з кандидатів - Анатолій Гасюк. Але паралельно з обіцянками кращого життя для своїх виборців, як стверджують мешканці Єланця, цей кандидат вже почав покращувати їх матеріальне становище. Та робив це…скуповуючи голоси. Звичайно ж не особисто, а через представників своєї команди, які в обмін на гроші збирали паспортні данні громадян  з затвердженнями голосувати за даного кандидата.

Мабуть ця інформація і не визвала б такого резонансу, але як виявилося, замість обіцяних трьохсот гривень «чорні бухгалтери» роздавали лише 200грн. «Вже і зараз обманює нас, а ще не став депутатом…» - така була реакція у фейсбуці.

Кілька чоловік після такого звернулися до поліції, і як виявилося аналогічні факти були зафіксовані в Южноукраїнську, в Березанському районі, де до підкупу голосів вже підключилися і представники місцевої влади, і церкви. Дані, отримані правоохоронними органами, перевіряються. Адже до виборів залишилося кілька днів та така «активність» кандидатів та їх представників у районах зростає.

Однак більшість тих, хто «продає» свої голоси, переймаються більше не тим, що їх обманюють, а тим, що і вони понесуть відповідальність за отримання коштів. Тому не звертаються до поліції за фіксуванням фактів прямого підкупу виборців. 

Представники кандидата Гасюка А. відреагували на ці повідомлення, вказавши, що ніякого підкупу немає, і це лише провокації з боку недобросовісних опонентів. Кошти, які виплачуються представниками Гасюка А. – це плата за роботу агітаторам та членам виборчих комісій. Але як повідомив один з них щодо «недоплати» - то будуть розбиратися з «бухгалтерами», які не додають людям кошти, про що керівництву виборчого штабу не було відомо.

Наше видання «Маю право» буде слідкувати за повідомленнями про такі факти підкупу виборців та ходом їх розслідування правоохоронними органами. Про що буде додатково повідомлено.

                 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости