Общество | Николаев, 4 Февраля, 2021

За три роки на Миколаївщині не було відновлено майже жодного гектару зелених насаджень

Свежие новости: За три роки на Миколаївщині не було відновлено майже жодного гектару зелених насаджень За три роки на Миколаївщині не було відновлено майже жодного гектару зелених насаджень

За три роки на Миколаївщині майже не відновлювали зелені насадження. Про це повідомила під час засідання  постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони довкілля та туризму депутат Миколаївської обласної ради, голова комісії Алла Ряжських.

— Є проблема зелених насаджень у всій області: лісосмуг, паркових зон, лісів. Згідно екологічного паспорту Миколаївщини, з 2016 по 2018 роки жодного гектару, крім у 2018 році у Вознесенську, не було відновлення зелених насаджень. Це дуже прикро, бо ми скоро перетворимось в пустелю, – зазначила депутат. 

На розсуд комсії було винесено питання інвентаризації всіх зелених насаджень в регіоні та взяття їх на баланс територіальних громад.

Нагадаємо, що згідно вимог розпорядження Кабміну «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад» Держгеокадастр з 1 лютого 2018 року мав розпочати передачу усіх земельних ділянок сільгосппризначення державної власності в комунальну власність відповідних ОТГ, крім тих земельних ділянок, які не можуть бути передані у комунальну власність.

— Є пропозиція надати головам ОТГ завдання провести інвентаризацію зелених насаджень в області. Особливу увагу надати лісосмугам. У зв’язку з тим, що опалювальний сезон в нас — це дороге задоволення, ми маємо лише повсюдне спилення. Якщо ми будемо мати зелені насадження у себе на балансі, вони будуть зобов’язані дотримуватись законодавства про утримання зелених насаджень. А там включено: інвентаризація, паспортизація і відновлення лісів, — зауважила Алла Ряжських. 

Їй опонував депутат Юрій  Єлінєвський. Він зауважив, що для голів ОТГ взяття на баланс зелених насаджень обходиться в копійочку. Наразі, за словами депутата, це майже неможливо.

— Технічна документація з Держгеокадастру – в півмільйона ви не увійдете. На сьогоднішній день громади не можуть їх оформити у зв’язку з тим, що нема фінансів. 

Він звернув увагу, що необхідно звертатись в інстанції вище.

— Це питання треба підіймати вище – Держгеокадастр, облдержадміністрація. Оформити на сьогоднішній день 100 гектарів зелених насаджень – це колосальна сума. 

В дискусію втрутився перший заступник голови ОДА Георгій Решетілов. Він зазначив, що оскільки існує закон, то треба його виконувати. Необхідно запустити цей процес.

— Ми кажемо про норму закону, яка зобов’язує їх робити. Потрібно з чогось починати, – зауважив Решетілов. 

Таким чином, питання щодо інвентаризації лісосмуг до кінця 2021 року на Миколаївщині буде виноситись на сесії обласної ради.

Источник

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты