Политика | Вознесенск, 1 Марта, 2021

За результатами засідання спостережної комісії у Вознесенську

Свежие новости: За результатами засідання спостережної комісії у Вознесенську

26 лютого, за ініціативою Вознесенського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області, у приміщенні Вознесенської міської ради, під керуванням голови спостережної комісії виконавчого комітету Вознесенської міської ради Миколи Дикусара, було проведено засідання спостережної комісії.

На порядку денному розглядали питання співпраці між органом пробації, підрозділами з питань соціального захисту населення та закладами охорони здоров’я міста, спрямовані на надання соціальної підтримки, соціальної адаптації особам, які готуються до звільнення від відбування покарання. Представник Вознесенського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області Олександр Чернятевич поінформував членів комісії про результати роботи органу пробації протягом 2020 року під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, а також ознайомив присутніх з положеннями спільного Наказу Міністерства юстиції України, Міністерства соціальної політики України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства внутрішніх справ України від 03.04.2018р. № 947/5/467/609/280 «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб’єктів соціального патронажу».

Було зазначено, що питання надання допомоги з соціальної адаптації засуджених осіб під час підготовки їх до звільнення з місць позбавлення волі належить до числа пріоритетних завдань роботи органів пробації. Людина, яка звільняється з місць позбавлення волі й повертається до звичайного життя, повинна пройти адаптацію в суспільстві та має отримати всебічну підтримку і допомогу з боку органів влади та громадських організацій. Саме це надасть можливість кожній звільненій особі надалі уникнути конфлікту із законом та вести здоровий та право слухняний спосіб життя.

Як результат проведеної зустрічі, членами комісії спільно з органом пробації був розроблений алгоритм удосконалення процесу налагодження партнерських відносин та спільної взаємодії, як в частині підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, так і в частині подальшого супроводу їх після звільнення з метою належної адаптації у соціумі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости