Общество | Вознесенск, 20 Июля, 2019

За результатами спілкування продавців з вулиці Чубчика та керівника КООП «Вознесенський ринок»

Свежие новости: За результатами спілкування продавців з вулиці Чубчика та керівника КООП «Вознесенський ринок»

На офіційному прийомі міського голови до очільника територіальної громади Віталія Лукова звернулася група мешканців із вимогою щодо вирішення проблеми торгівлі по вулиці Чубчика. Це були не прості мешканці міста, які користуються послугами, а саме продавці, які безпосередньо здійснюють незаконну торгівлю з тротуару вулиці. Вони вимагали створити законні підстави для їхнього бізнесу, щоб мати змогу безперешкодно торгувати на тому ж місці. Конструктивного діалогу бути не могло через велику чисельність групи людей, яка зайшла до кабінету. Тому Віталій Луков запропонував людям обрати з їх числа до шести парламентарів для участі в спільній з керівником КООП «Вознесенський ринок» нараді.

В призначений час до наради приєдналися три представника від продавців, заступники міського голови Денис Хімій та Юрій Сметана, працівники профільної служби міста та керівник ринку. Розмова була досить напруженою. Представники продавців наполягали на створенні на місці тротуару по вулиці Чубчика ще одного ринку. Міський голова зазначав про його незаконність та недоцільність за наявності напівпустих оптового та центрального ринків міста. Підприємці зауважували на відсутності зручностей в ринку.

Керівник ринку в розмові була готова йти на будь-які поступки заради чесних підприємців.

Видно було, що представники продавців пішли з наради незадоволеними. Усі пропозиції щодо співпраці ними були відхилені. Очевидно, що проблема не в зручностях ринку або інших торгових місць міста. Продавці овочів і фруктів, зелені, інших продуктів харчування не хочуть йти із звичного для них місця, де вже налагоджена торгівля. Вони готові порушувати законодавство України, санітарні норми, йти на конфлікт із владою та правоохоронними органами заради прибутку.

Ця історія має довготривалу хроніку. З одного боку продавці повинні прийняти вольове рішення і стати на рівну площину з усіма іншими підприємцями міста, які сплачують податки, проходять перевірки, працюють не з бруківки, а з прилавку, втрачають на цьому деяку частину прибутку, але виграють в якості товару та обслуговуванні покупців. З іншого боку покупці повинні нарешті зрозуміти, що чим більше вони користуються послугами стихійних ринків, тим більше наражають себе і своїх дітей на небезпеку, стимулюють розвиток цього ганебного явища для міста, створюють мотивацію для продавців чинити спротив органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам, які намагаються навести лад в громаді.

Тому Виконавчий комітет Вознесенської міської ради вкотре звертається до усієї громади міста – давайте нарешті об’єднаємося у прагненні створити чисте, охайне, відповідне до Правил благоустрою місто. Давайте перестанемо купувати продукти у невстановлених для цього місцях. Звертаємо ще раз увагу продавців на пропозиції представників органів місцевого самоврядування та ринку і перейти на спеціально створені для торгівлі місця. Просимо представників поліції, які останнім часом почали активно протидіяти торгівлі по вулиці Чубчика, не збавляти оберти.

Суспільство хоче змін. Давайте змінюватися і усувати негаразди, які є в нашому житті. Разом з тим Виконавчий комітет попереджує, що до продавців, які будуть продовжувати порушувати Закон, будуть продовжені заходи адміністративного впливу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты