Политика | Николаев, 12 Августа, 2022

За півроку повномасштабної війни від населення Зеленого Гаю залишилося близько 10%, — місцеві фермери

Свежие новости: За півроку повномасштабної війни від населення Зеленого Гаю залишилося близько 10%, — місцеві фермери

Обстріли села Зелений Гай Шевченківської ОТГ Миколаївського району протягом весни та літа призвели до того, що кількість його мешканців впала майже на 90%.

Про це повідомляє видання Der Standart з посиланням на місцевих фермерів.

Як вказують нідерландські журналісти, село-привид оточують обвуглені поля, які майже кожен день розстрілює російська артилерія.

— Зі 1100 людей тут проживає лише 150, — розповів Іван Кирикович, що займався культивацією соняшника та ячменю на експорт.

Аграрії Зеленого Гаю підтвердили, що лише за останні тижні згоріли тисячі акрів стиглої пшениці, росіяни цілеспрямовано не дають зібрати врожай.

— Якщо надто довго буде тихо, ми знаємо, що росіяни відпочинуть, спланують план і незабаром знову атакують, — додав один з фермерів.

У Зеленому Гаю немає доступу до води чи електрики, село постійно на лінії вогню, бо до фронту близько 10 кілометрів, ні один з будинків не вцілив, вказують репортери. Російські війська знищили і школу, і дитсадок. Щонайменше семеро людей загинули, починаючи з лютого.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты