Политика | Южноукраинск, 16 Июня, 2017

За досвідом Стратегії розвитку країн Європи

Свежие новости: За досвідом Стратегії  розвитку країн Європи

Соціально-побутова інфраструктура спрямована на створення умов для відтворення людини як біологічної істоти (через побутове середовище), задоволення її потреб у належних умовах життя.

В її складі розрізняють такі компоненти: житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення, торгівля та громадське харчування, пасажирський транспорт і зв'язок для обслуговування населення тощо.

Міський голова    В. Пароконний

 

   

ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ, це ШЛЯХ ДО ДЕМОКРАТІЇ

ЄВРОПЕЙСКІ  ПРАВИЛА на ЦЬОМУ ШЛЯХУ,  ЯКІ ВОНИ?

Демократичною державою прийнято називати політичний устрій, яке засноване на волі народу, загальних правах і свободах громадянина і людини. Джерелом влади всіх рівнів в такому типі держави є народний суверенітет.

Як відомо, проголошення держави демократичним ще не означає, що йому будуть притаманні ознаки демократичної держави.

 

Сутність демократичної держави

 

Слід зазначити, що держава може відповідати критеріям демократичності тільки в умовах наявності сформованого громадянського суспільства. Демократична держава має виключити політику етатизму (втручання в сфери суспільного життя) і, навпаки, забезпечувати свободу розвитку культури, підприємництва і духовного життя.

Демократичне суспільство виконує функції забезпечення загальнонародних інтересів при безумовному дотриманні особистих інтересів кожного індивіда. Саме така держава є своєрідним антиподом авторитарної держави, вони практично виключають один одного. 

Представницька демократія

Провідною у всіх сучасних країнах формою політичного устрою і участі громадян у політичному житті є представницька демократія.

Суть її досить проста - опосередкована участь народу в прийнятті політичних рішень. Громадяни тієї чи іншої країни вибирають в органи державної влади представників, які можуть характеризувати їх інтереси.

 

Місцеві влади в Європі вже давно сформували нову філософію управління на основі демократії участі та сталого розвитку громад. Європейське місцеве самоврядування швидко та якісно розвивається, відбувається пошук нових форм демократії участі.

Європейська Хартія місцевого самоврядування.

Муніципальне право Європи визнає правову основу місцевого самоврядування. В Україні, яка ратифікувала вказану Хартію ще в 1997 році щодо місцевого самоврядування визнають її вимоги та конституційні положення і норми законодавства.

Як наш Южноукраїнськ відчуває рух до демократії? Стисло. Народний суверенітет ми відстоюємо разом. Етатизм – не втручання держави в сфери суспільного життя, цього ще дуже мало. Представницька демократія – ми тільки вчимось цій цивілізаційній нормі. Наприклад, виключно на народні слухання міська рада має винести основні місто утворюючі питання. Місто чітко орієнтоване на європейську концепцію – Стратегію сталого розвитку «Україна 2020» Президента України.

Про неї вже говорилось і ще скажемо діями на рівні нашого міста.

 

Через 10 років занепаду КП ТВКГ починає виходити на рівень сучасної роботи.

Нам не завадять любі перешкоди – ні образливі слова, що ми прокладка, що нас треба врозумляти «бешенными» штрафами, що ми не вміємо працювати та тим, що погрожують всім посадовцям самоврядування, які підтримують наш колектив.

Громадська організація комунальників «Рух за гідність» та КП ТВКГ пропонують вихід на пріоритетні стосунки з АЕС через пам'ятку та довідку, що надаються нижче.

 

ПАМ’ЯТКА - червень 2017р.

ПРО ТАРИФ НА ТЕПЛО ДЛЯ МІСТА

«Енергоатом» – готуєш корпоратизацію, не шкодь нашим містам!

 

 



ДОВІДКА - червень 2017р.

про можливість погасити штучний борг міста

 

Захистити КП ТВКГ –о значає  захистити місто, кожного мешканця!

Поточна заборгованість за отримані комунальні послуги від АЕС не допускається за окремими заходами, які гарантовано впроваджує КП ТВКГ за підтримки міського бюджету та при справедливому споживанні, як теплової енергії, так і води всіма категоріями споживачів комунальних послуг.

Звичайно буде важливим справедливе регулювання тарифів від НКРЕ КП 

Пам’ятка і довідка розроблені в КП ТВКГ та в ГО «Рух за гідність» за підтримки виконавчих органів Южноукраїнської міської ради.

Далі буде.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости