Криминал | 6 Октября, 2023

З'явилося відео, як працівники військкомату за столом обговорюють суми хабарів для ухилянтів

Свежие новости: З'явилося відео, як працівники військкомату за столом обговорюють суми хабарів для ухилянтів

ДБР опублікували відео з камери спостереження, яка зняла, як працівники військкомату за столом у ресторані обговорюють суми хабарів для ухилистів, які бажають виїхати за кордон.

Відео з'явилося на YouTube-каналі відомства. 

Очолював групу офіцер відділення призову Вінницького об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він залучив до злочинної діяльності двох членів військово-лікарської комісії – травматолога та хірурга.

Офіцер підшукував чоловіків, які бажали уникнути мобілізації. За 4 тисячі доларів США їм вигадували діагнози та готували відповідні документи. Це дозволяло не лише визнавати «клієнтів» непридатними для військової служби, а й їхати за кордон.

Співробітники ДБР провели обшуки у Вінницькому об'єднаному МТЦК та СП і за місцями проживання учасників групи. Було виявлено та вилучено записи з «чорною» бухгалтерією, списки військовозобов'язаних чоловіків, підроблені медичні довідки, а також гроші у різній валюті на загальну суму понад 300 тисяч грн.

Трьох учасників групи затримали. Вони підозрюються в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, скоєного організованою групою з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости