Криминал | 14 Декабря, 2023

З’явилися деталі щодо миколаївця, який шпигував на користь окупантів

Свежие новости: З’явилися деталі щодо миколаївця, який шпигував на користь окупантів

У СБУ та прокуратурі повідомили деталі щодо жителя Миколаєва, який шпигував на користь окупантів.

Про це йдеться у повідомленнях відомств.

Як відомо, суд визнав чоловіка винним у державній зраді, виправдовуванні російської агресії та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна.

Встановлено, що 44-річний засуджений добровільно вступив у злочинну змову із представником рф з метою надання допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

Через месенджер у Telegram він шукав осіб, за допомогою яких він зможе передавати представникам спецслужб та збройних сил рф відому йому інформацію щодо переміщення, руху і розташування Збройних Сил України.

Наприкінці серпня 2022 року обвинувачений зв’язався з представником головного управління генерального штабу збройних сил рф та на виконання його завдання за передавав відомості разом із фото про рух, переміщення та розташування військовослужбовців ЗСУ та військової техніки у Миколаєві.

Для фіксації військових об’єктів він використовував відеореєстратор, прихований у салоні власного авто.

Так, упродовж серпня – вересня 2022 року зловмисник передав відомості щодо руху та переміщення військової техніки ЗСУ, вказавши при цьому географічні координати точки по маршруту їх слідування, а також координати розташування блокпосту в обласному центрі.

Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки серії повітряних атак на військові об’єкти українських захисників.

У вересні 2022 року його протиправна діяльність була припинена.

У відомствах не називають ім’я фігуранта, але в мереж повідомляють, що це Сергій Лавіденко. По професії він був моряком, довгий час працював за кордоном.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты