Общество | 27 Ноября, 2019

З початку року на пожежах в Україні загинуло 1 тис. 549 людей

Свежие новости: З початку року на пожежах в Україні загинуло 1 тис. 549 людей

Одразу 7 громадян загинули на 134-х пожежах у житловому секторі країни минулої доби. Водночас травми різного ступеню важкості отримали ще 2 осіб, а 6-х вдалося врятувати.

Зокрема, у с. Демидівка Кременчуцького району Полтавської області в приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинуло троє людей 1961, 1988 та 1973 років народження.

Статистика свідчить про те, що найчастіше жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім'ї, та громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

Так, минулої доби у Вінницькій області, у приватному житловому будинку на вул. Космонавтів с. Калинівка, виникла пожежа, внаслідок якої загинула жінка 1932 року народження.

Крім того, випадки загибелі зафіксовані також у Запорізькій, Херсонській та Одеській областях.

Загалом, з початку року показник загиблих та постраждалих на пожежах становить вже 1 тис. 549 та 1 тис. 281 особа відповідно.

Тож, заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;

  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими обігрівачі, телевізори, праски, тощо;

  • не паліть у ліжку;

  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

  • слідкуйте за станом пічного опалення та своєчасно очищайте димоходи та печі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты