Общество | Николаев, 27 Ноября, 2019

Столична компанія Ecodevelop може збудувати для Миколаєва сміттєпереробний завод

Свежие новости: Столична компанія Ecodevelop може збудувати для Миколаєва сміттєпереробний завод

Свої наміри представники фірми озвучили 26 листопада в малій залі Миколаївської міської ради.

Минулого року спеціалісти Ecodevelop вже були в нашому місті, вивчали ситуацію, а сьогодні приїхали з пропозицією про співпрацю.

Компанія Ecodevelop працює в сфері відновлювальної енергетики не перший рік.

Спеціалізується на залученні інвестицій, проектуванні, будівництві та супроводі високоефективних біогазових комплексів, що дають можливість перетворювати органічні відходи в електричну та теплову енергію.

Із пропозицією зведення подібного комплексу представники компанії і прибули до Миколаєва.

Наше місто продукує понад 140 тисяч тон твердих побутових відходів на рік, більша частина з яких може бути перероблена в теплову або електричну енергію, а також добрива.

Потенційний інвестор обіцяє принести із собою не лише технологію, але й фінансування масштабного проєкту. Йдеться про десятки мільйонів євро. Заступник Миколаївського міського голови, Юрій Степанець, зазначив, що компанія Ecodevelop перша з багатьох, що презентували свої ідеї, хто не просить від міста нічого, окрім гарантій щодо завантаженості збудованих потужностей, тобто власне поставок сміття.

Навіть землю під розташування комплексу наче знайшли – неподалік села Весняне власні 4 гектари під забудову готовий надати місцевий мешканець.

Втілити у життя перший етап робіт фірма береться за 3 роки.

Втім, до початку відліку необхідні погодження міської влади та, щонайменше, громадські слухання в Миколаївському районі.

Приймати рішення стосовно обходження з ТПВ місту доведеться і якомога швидше, аби не перетворювати нагальне питання у місцеву екологічну катастрофу.

Наразі на міському полігоні, куди звозяться всі побутові відходи, як і попередні роки, здійснюється їхнє захоронення.

Незабаром заплановано проведення тендеру на будівництво сортувальної лінії для відокремлення сміття, вторинної сировини тощо.

Директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв висловив сподівання, що комплексне рішення проблеми зі сміттям в місті буде знайдене.

А інвестор, що візьметься втілювати у життя масштабний проєкт, перейматиметься не лише власним зиском, так і потребами громади.

Це і робочі місця, і зменшення викидів вуглекислого газу, і відхід від практики захоронення відходів.

Подібні плани потребують серйозного підходу і підтримки не лише на місцевому, але й на державному рівні. Втім, і локально, кожному з нас під силу зробити свій невеличкий внесок у боротьбу із брудом та надмірним засміченням навколишнього середовища.

За сприяння департаменту ЖКГ та особистої підтримки Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича сьогодні Миколаїв є лідером серед міст, соціальна сфера якого, зокрема, навчальні заклади, повністю перейшли на сортування відходів.

Робимо ставки на майбутнє покоління – привчаймо наших дітей до відповідального та дбайливого ставлення до оточуючого світу!

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты