Общество | Южноукраинск, 13 Сентября, 2018

Южноукраїнські вчителі зустрілися з волонтером-іноземцем

Свежие новости: Южноукраїнські вчителі зустрілися з волонтером-іноземцем

11 вересня на базі Южноукраїнської гімназії № 1 відбулася зустріч вчителів англійської мови міста з волонтером Робертом Данклі, який у складі команди із 17-ти волонтерів із Єгипту, Великої Британії та Америки приїхав до України за програмою GoCamp. На зустрічі вчителі мали змогу поспілкуватися з носієм мови, виконати комунікативні вправи, а також відчути себе учасниками справжньої англійської чайної церемонії!

Роберт Данклі познайомив вчителів із сутністю GoCamp – новим форматом пришкільних мовних таборів з поглибленим вивченням англійської мови із залученням іноземного волонтера. Під час реалізації програми діти беруть участь у створенні захоплюючих проектів та виконують цікаві завдання, вчаться працювати в команді, орієнтуватися у багатокультурному середовищі, критично мислити та бути толерантними до інших, спілкуючись лише англійською мовою між собою та волонтером. Учні намагаються долати мовні та культурні бар’єри, виділяти головне й суттєве із великого потоку інформації, та вже зараз замислюватися щодо вибору майбутньої професії.
Цього року в рамках проекту GoCamp 2018 команда учнів-старшокласників Южноукраїнської гімназії № 1 бере участь у програмі від компанії Київстар "Innovation and Entrepreneurial Culture", яка має на меті навчити українських школярів основам підприємництва, фінансової грамотності та стати підґрунтям практичних знань для майбутнього. За два тижні, з 5 по 18 вересня, під час перебування волонтера та за його безпосередньої участі, гімназисти повинні розробити декілька проектних ідей для мобільних додатків та презентувати їх. Ця робота має дослідницьку й практичну спрямованість та побудована за STEM, STEAM, STREAM-технологіями, що дозволяє:

- готувати молоде покоління до викликів 21-го століття;
- допомагати в опануванні іноземних мов;
- вчити дітей широко мислити;
-сприяти обміну культурними цінностями та розширенню світогляду;
- впроваджувати новітні технології та методики навчання;
- долати стереотипи про Україну;
- популяризувати волонтерський рух в Україні;
- сприяти позитивному позиціонуваннюУкраїни у світі тощо.

За словами засновників GoCamp «Ми навчаємо дітей створювати ідеї для вирішення будь-яких проблем та не боятися помилок, навчатися протягом усього життя, працювати в команді, взаємодіяти з іншими та намагатися реалізовувати власні проекти, покращуючи їх з кожним днем."А це і є ті компетенції, які потрібні сучасному підлітку для успішної реалізації себе у майбутньому.
В ході зустрічі з волонтером Р. Данклі учителі англійської мови Южноукраїнська мали змогу не лише розширити знання про програму Go Camp та волонтерський рух у світі, попрактикуватися у спілкуванні з носієм мови, взнати більше про систему освіти у Великій Британії. У дружній атмосфері педагоги також дізналися, що волонтер, який вперше відвідав Україну, приємно вражений менталітетом українців. Колеги поділитися думками з багатьох освітянських питань, а оскільки Роберт за фахом є вчителем англійської мови та літератури, то ті питання, які хвилюють наших педагогів, йому також не байдужі. Зокрема, Р.Данклі цікавився профільним навчанням в українських школах, відмітив достатньо високий рівень володіння учнів англійською мовою, йому сподобалися учні гімназії, бо вони безпосередні, відкриті, щирі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости