Общество | Южноукраинск, 24 Февраля, 2018

Южноукраїнськ. Про якість питної води

Свежие новости: Южноукраїнськ. Про якість питної води

Яку воду сьогодні треба використовувати для споживання? Кип’ячену, фільтровану, бутильовану? Саме такі питання звучать найчастіше.                                                               

Це означає, що все більше населення не довіряє природній,а тим паче водопровідній воді.

Вода питна – це харчовий продукт,який повинен відповідати гігієнічним вимогам. Питна вода має бути безпечною в епідемічному та радіологічному відношенні, мати сприятливі органолептичні властивості та нешкідливий хімічний склад. Це означає,що в питній воді вміст мікроорганізмів та бактерій а також концентрація хімічних речовин не повинний перевищувати нормативів.

Для забезпечення споживачів) небезпечною та якісною питною водою необхідно:

1.При виробництві питної води суворо дотримуватись діючого технологічного регламенту або іншого документу з описом технологічного процесу виробництва питної води.

2.Забезпечити задовільний санітарно-технічний стан водопровідних мереж.

3.Забезпечити регулярний виробничий контроль безпечності та якості питної води.

Виробничий контроль повинен здійснюватись підприємствами питного водопостачання,установами,організаціями,приватними підприємцями, які реалізують доочищену питну воду

Виробничий контроль проводиться згідно з робочою програмою в якій відображено перелік показників,що потребують контролю, та календарний графік відбору проб води для лабораторних досліджень.

В м. Южноукраїнську виробничий контроль безпечності та якості  питної води здійснюється в лабораторії на водоочисних спорудах (ВОС-2) згідно технологічного регламенту, а також в водопровідній мережі міста  в 9-ти точках  щомісяця  згідно договору з Южноукраїнським   відділом лабораторних досліджень. На протязі 2017 року було відібрано 74 проби,  в одній із них  мало місце відхилення від діючих Санітарних норм за мікробіологічними показниками.

З початку року в місті діють 12 пунктів очищення питної води .За ініціативою підприємців,  на підставі договорів з Южноукраїнським відділом  лабораторних досліджень, одноразово проведені лабораторні дослідження очищеної питної води за наступними адресами:

проспект Незалежності, 18

вул. Енергобудівників, 17-а

вул. Миру, 10

вул. Енергобудівників, 7

вул. Дружби Народів, 19-а

вул. Молодіжна, 7-а

вул. Дружби Народів, 35.

Результати за санітарно-хімічними та  мікробіологічними показниками задовільні.

На даний час в Южноукраїнський лабораторний відділ лабораторних досліджень для проведення періодичного щомісячного   контролю безпечності та якості очищеної питної води  на 2018 рік звернувся магазин «Везунчик» за адресою вул. Дружби  Народів,35.

Споживачі питної води, щоб переконатися  в безпечності та якості питної води, мають право  перевіряти у виробника наявність дозвільних документів,результатів лабораторного  контролю,наявність медичного огляду працівників.

Якщо немає можливості придбати воду фасовану або очищену, яка більше зберігає природні цілющі властивості, для питних цілей слід використовувати кип’ячену воду.

Бережіть своє здоров’я та своїх близьких!

 

Источник: yu.mk.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты