Общество | Вознесенск, 19 Февраля, 2020

Вознесенський міськрайонний відділ пробації інформує

Свежие новости: Вознесенський міськрайонний відділ пробації інформує

5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про пробацію», що визначив організаційно-правові засади для створення пробації України.
Впровадження пробації в Україні – це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.
Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відповідного середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.
Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Пробація державі обходиться в 10-12 разів дешевше, ніж ув’язнення.
Клієнтами пробації є: обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь; особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.
Сьогодні на обліку пробації перебуває понад 65 тисяч осіб, щороку по обліку проходить в середньому 150 тисяч осіб. 2/3 усіх засуджених судом потрапляють до органів пробації, а лише третина – до виправних установ закритого типу.
Впродовж 2019 року на виконання до Вознесенського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Миколаївській області надійшло 169 ухвал про складання досудової доповіді: 6 повідомлень-запитів від установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), з них: 6 щодо можливості проживання за обраним засудженим місце проживання; 1 – можливості працевлаштування .
На обліку Вознесенського міськрайонного відділу пробації перебуває 186 особи, з них засуджені до покарань: у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю – 5 осіб, що складає 2,7 % від загальної кількості осіб, які перебувають на обліку; у виді громадських робіт – 3 особи, що складає 1,6 %; у виді виправних робіт – 2 особи, що складає 1,1 %; звільнені від відбування покарання з випробовуванням - 176 особи, що складає 94,6 %.

Вознесенський міськрайонний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області
Заступник начальника відділу Кашарайло Микола Володимирович, майор внутрішньої служби
Контактні дані:
поштова адреса: вул. Героїв України, 8, м. Вознесенськ,
тел.:0952494394
електронна скринька: [email protected]
Графік роботи:
понеділок – четвер: 08:00 – 17:00
п’ятниця: 08:00 – 15:45
обідня перерва: 12:00 – 12:45
вихідний: субота, неділя

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости