Политика | Вознесенск, 8 Сентября, 2022

Вознесенська єпархія УПЦ (МП) про російських окупантів: «Хто бере меч в руки, від нього ж і загине»

Свежие новости: Вознесенська єпархія УПЦ (МП) про російських окупантів: «Хто бере меч в руки, від нього ж і загине»

Єпархія Української православної церкви в межах міст Вознесенська, Первомайська, Южноукраїнська Миколаївщини нагадала, що усі росіяни, які прийшли на українську землю зі зброєю, будуть знищені.

Така заява прозвучала від митрополита Вознесенського і Первомайського Олексія (Шпакова).

Священнослужитель УПЦ підкреслив, що після російського вторгнення на богослужіннях перестали згадувати патріарха РПЦ Кирила, оскільки він виступ у підтримку агресивної війни.

— Результатом ж мовчання патріарха стало те, що фактично всі парафії нашої єпархії звернулися до мене з проханням припинити поминання його імені під час богослужінь. Хочу підкреслити, що це було бажання простих віруючих людей і священників, так би мовити «рух знизу», ініційований людьми виключно з церковного середовища, — заявив він.

Митрополит також процитував Євангеліє у розрізі покарання для агресорів.

— Сказано, що кожен, хто бере меч в руки, від нього ж і загине. Це слова Святого Письма, незмінні до кінця світу. Господь завжди осоромлює тих, хто йде проти Його волі та Святої Церкви. Часи змінюються, а люди – ні. Як було дві-три тисячі років назад, так є і сьогодні, — сказав Олексій (Шпаков).

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты