Общество | Вознесенск, 1 Июня, 2021

Вознесенськ. Важливість волонтерської діяльності з суб’єктами пробації в громаді

Свежие новости: Вознесенськ. Важливість волонтерської діяльності з суб’єктами пробації в громаді

28.05.2021 заступником начальника Вознесенського міськрайонного відділу філії Центру пробації в Миколаївській області Олександром Чернятевичем та волонтером пробації Ємельяновим Олександром, проведено прес-конференцію з членами спостережної комісії при Вознесенській міській раді під головуванням заступника голови спостережної комісії Олександром Морозовим та начальником відділу інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю апарату виконавчого комітету Вознесенської міської ради Оленою Лупашевською.

В ході прес-конференції заступник начальника Вознесенського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Миколаївській області, підполковник внутрішньої служби Олександр Чернятевич висвітлив основні завдання роботи волонтерів пробації які полягають у сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за клієнтами пробації та проведення з ними соціально-виховної роботи, та додатково проінформовав що волонтером пробації може стати фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

Після чого виступив Волонтер пробації Олександр Ємельянов який розповів про роль та переваги ресоціалізації засуджених осіб до покарання без направлення їх до місць позбавлення волі.

Також він зазначив що :«Волонтерська діяльність у пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які усвідомлюють це й мають навички вирішення конфліктних і складних ситуацій».

Волонтерська діяльність – це можливість підтримати, піклуватися, надати допомогу тим, хто її потребує. Така діяльність може здійснюватися на рівні громади, району, міста або держави, окремою людиною або групою людей. Волонтерська діяльність є формою благодійної діяльності, але волонтер – не є благодійник (адже благодійник – це особа, установа чи організація, яка здійснює передачу коштів або майна на користь іншої особи, установи чи організації.

«Волонтерство – це добровільна суспільно-корисна допомога, яка об’єднує різних людей з різними професіями, статками, інтересами та цілями, але всі вони мають спільну цінність – небайдужість до того, що відбувається навколо. На відміну від інших видів благодійної діяльності, людина, яка здійснює волонтерську діяльність, жертвує найцінніше – свій час та свої внутрішні ресурси (особистісні, професійні тощо).

В Україні з 2011 року діє Закон України «Про волонтерську діяльність», який визначає ще два поняття, які входять до явища волонтерства, – це «волонтерська діяльність» та «волонтерська допомога».

Взаємодіючи із відділом пробації, волонтер допомагає суб’єктам пробації, які в силу обставин, важких умов життя, умисно чи з необережності вчинили правопорушення невеликої суспільної небезпечності, за які їх засуджено до покарань альтернативних позбавленню волі, або ситуація, коли на етапі підготовки досудової доповіді вирішується питання щодо міри їх відповідальності. Тобто, поміж набуттям певного виду покарання- ця особа з метою попередження скоєння нею нового правопорушення отримує комплекс заходів спрямованих на корекцію соціальної поведінки або її окремих проявів, формування соціально сприятливих змін особистості.

Наприкінці зустрічі заступник начальника Вознесенського міськрайонного відділу філії Центру пробації в Миколаївській області, Олександр Чернятевич, волонтер пробації пробації Ємельянов Олександр та члени спостережної комісії обговорили питання щодо співпраці органу пробації та спостережної комісії при Вознесенській міській раді та популяризації волонтерства у суспільстві. Присутні поставили ряд запитань щодо діяльності органу пробації на території Вознесенської громади на які отримали вичерпні відповіді.

Запрошуємо до співпраці небайдужих громадян в якості волонтерів пробації.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости