Общество | Николаев, 30 Мая, 2020

Миколаївська область вперше долучилася до програми Польсько-український стартап-міст

Свежие новости: Миколаївська область вперше долучилася до програми Польсько-український стартап-міст

Одним із важливих завдань економіки є створення умов для ефективного розвитку підприємництва. В рамках обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва, одним із заходів якої передбачено реалізацію Проєкта «Інноваційний кластер «Регіональний інноваційний HUB «RInnoHUB», 29 травня 2020 року відбувся конкурс  стартап-проєктів в якому взяла участь заступник голови облдержадміністрації Тетяна Стахевич.

Конкурс відбувся при співпраці з Міністерством інвестицій і розвитку Республіки Польща у вигляді Польсько-українського стартап-міста, разом з програмою «Польська допомога».

Від Миколаївщини було представлено 6 стартап-проєктів: 

- MedLED (Беліков Олександр) - світлодіодна ковдра для лікування новонароджених від гіпербілірубінемії (жовтяниці);

- What I Want (Гуляєва Ірина) - Web-додаток для заохочення людей до взаємного спілкування в межах однієї Wi-Fi мережі;

- Beautician (Васильєв Андрій) - набір програм для смартфонів, що допомагають мастерам в сфері красоти розміщувати свої пропозиції, а клієнтам шукати мастерів;

- FinWiser - ультіфінансовий чат бот радник (Федорак Віталій) - Бот підключається до мобільних гаджетів і є таким собі супутником звичайної людини і його сім'ї;

- Interview.top (Рубан Олександр) - платформа для анонімного пошуку роботи за допопомогою записів технічних співбесід;

- River Solar (Колосовський Дмитро) - перша українська Сонячна Черепицядах з сонячної черепиці.

На початку заходу Тетяна Стахевич зазначила, що обласна державна адміністрація підтримує ініціативу співпраці між українськими підприємцями та польськими інвестиційними фондами й корпораціями, щодо надання можливості українцям в отриманні фінансування інноваційних проєктів.

«Сьогоднішній захід є першим етапом відбору переможців для участі у фіналі Всеукраїнського конкурсу у KYIV TECH HUB в Києві. Впевнена, що даний конкурс стане яскравим прикладом ефективної співпраці польської та української сторони, а також стане каталізатором для створення нових інноваційних проєктів орієнтованих на світову економіку.

Сподіваюсь, що представлені сьогодні стартап проєкти, завдяки Польсько-українському стартап мосту знайдуть дорогу на міжнародний ринок і гідно представлять Миколаївську область на світовій економічній арені», - сказала вона.

Переможцем конкурсу - стартап проєктів обрано: River Solar (Колосовський Дмитро) - перша українська Сонячна Черепицядах з сонячної черепиці.

Довідково

Проект є частиною «Стратегічної підтримки мікро-, малих та середніх підприємців в Україні, в тому числі на початковому етапі». Робота направлена на людей, які бажають відкрити свій технологічний бізнес і скористатися можливостями, які пропонують польські та європейські ринки.

Під час проведення завершального конкурсу KYIV TECH HUB у Києві, 20 проєктів з України зможуть представити свої ідеї міжнародній венчурній організації  і отримати грошевий приз в розмірі 7500 доларів США.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты