Общество | Вознесенск, 2 Марта, 2018

Вознесенськ. Шлюб за добу

Свежие новости: Вознесенськ. Шлюб за добу

З метою апробації європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, спрямованих на створення сприятливих умов для отримання фізичними особами адміністративних послуг у зазначеній сфері, та для забезпечення реалізації гарантованого державною права на шлюб, зокрема для учасників антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 502-р запроваджена реалізація пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем.

Про це повідомляє начальник Вознесенського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Л.В.Махова.

Наведений пілотний проект передбачає можливість проведення державної реєстрації шлюбу у місці та у строк, визначений заявниками, у тому числі в день подання відповідної заяви.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 року №812-р "Про внесення змін до пункту 1 розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.07.2016р. № 502" розширено перелік міст, де запроваджено пілотний проект щодо державної реєстрації шлюбу.

Так, з грудня 2017 року даний пілотний проект розпочав свою роботу у місті Вознесенську  Миколаївської області. В даному пілотному проекті приймає участь Вознесенський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області, який розташовано за адресою: Миколаївська область, місто  Вознесенськ, вулиця Шевченка, 37 «в» (контактний телефон – 0513443390) .

Для того, щоб зареєструвати шлюб за добу необхідно виконати прості кроки.

Крок 1 – обрати дату та місце реєстрації шлюбу шляхом звернення до організатора.

У місті Вознесенську діє організатор шлюбу – Комунальний заклад "Міський будинок культури", який розташовано за адресою: Миколаївська область, місто  Вознесенськ, вулиця Одеська, 22 (контактний телефон – 0513445365) .

Вищезазначена будівля знаходяться в центрі міста та пристосована для проведення подібних заходів.

Крок 2 – підготувати документи для реєстрації.

Нареченим необхідно підготувати та надати наступні документи:

  1. Паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства. У разі, якщо заявником є іноземець, особа без громадянства, додається документ, що підтверджує законність його (її) перебування на території України.
  2. У разі, якщо заявники або один з них раніше перебували у шлюбі – документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним тощо).
  3. Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами на українську мову, засвідченому в установленому порядку (вірність документів має бути засвідчена дипломатичним представництвом або консульською установою України, посольством (консульством) держави, громадянином якої є іноземець (країни постійного проживання особи без громадянства), Міністерством закордонних справ, іншим відповідним органом цієї держави або нотаріусом).

Крок 3 – удвох, в обраний час, в обраному місці зареєструвати шлюб та отримати свідоцтва про укладення шлюбу.

Механізм надання даної послуги доволі простий, чоловік та жінка, за умови досягнення шлюбного віку або отримання в судовому порядку прав на шлюб, звертаються до організатора державної реєстрації шлюбу (незалежно від місця проживання та громадянства), обирають місце та час реєстрації, узгоджують з організатором всі процедурні питання. Після цього між організатором і заявниками укладається договір у письмовій формі, подається заявка на проведення державної реєстрації шлюбу, сплачується державне мито та платні послуги.

У організатора державної реєстрації шлюбу Комунального закладу "Міський будинок культури" дана послуга коштує – 700,00 гривень. Відділом ДРАЦС платні послуги надаються згідно Переліку платних послуг, які можуть надаватися відділами державної реєстрації актів цивільного стану, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 22.12.2010 року № 1168. Також Вознесенським міським відділом ДРАЦС платні послуги надаються відповідно до тарифів затверджених наказом Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області від 04.04.2017 року № 172/04 «Про затвердження розміру плати за платні послуги, які можуть надаватися відділами державної реєстрації актів цивільного стану Миколаївської області», тому При державній реєстрації шлюбу у рамках пілотного проекту «Шлюб за добу» застосовуються наступні тарифи.

-         організація та проведення індивідуальних обрядів державної реєстрації шлюбу з використанням різноманітних елементів урочистості:

за межами відділу державної реєстрації актів цивільного стану з музичним супроводженням – 939,37 грн.;

у вихідні та святкові дні з музичним супроводженням – 1024,90 грн.;

-         складання на прохання фізичних осіб заяв про державну реєстрацію шлюбу – 35,14 грн.;

-         видача запрошення із зазначенням дати державної реєстрації шлюбу – 40,31 грн.

Подана заявка невідкладно передається до відділу ДРАЦС.

Працівник відділу ДРАЦС перевіряє документи, складає та надає на підписання нареченим заяву про державну реєстрацію шлюбу, після чого забезпечує проведення державної реєстрації шлюбу, в тому числі урочистої церемонії весілля у місці та в певний час, що були обрані нареченими. На підтвердження проведеної державної реєстрації видаються свідоцтва про шлюб. Відомості про реєстрацію шлюбу вносяться до Державного реєстру актів цивільного стану громадян у встановленому законодавством порядку.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости