Культура | Вознесенск, 19 Января, 2021

Вознесенськ. До уваги усіх відповідальних за ведення військового обліку та бронювання

Свежие новости: Вознесенськ. До уваги усіх відповідальних за ведення військового обліку та бронювання

Звертаємо увагу керівників підприємств, установ та організацій, розташованих на території міста Вознесенськ, сіл Новогригорівка та Ракове, на рішення виконавчого комітету Вознесенської міської ради № 03 від 15.01.2020 «Про стан військового обліку за 2020 рік та завдання щодо його поліпшення у 2021 році».

Цим рішенням взята до відома інформація Вознесенського об’єднаного районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про стан військового обліку (скорочена назва – Вознесенський ОРТЦК та СП) за 2020 рік на відповідній території та затверджені на 2021 рік:
- перелік заходів щодо поліпшення стану військового обліку;
- план перевірки стану військового обліку на підприємствах, в установах та організаціях та склад комісії з цієї перевірки;
- план звіряння облікових даних призовників та військовозобов’язаних підприємств, в установ та організацій з обліковими даними Вознесенського ОРТЦК та СП;
- завдання з методичного забезпечення військового обліку призовників і військовозобов’язаних та підвищення кваліфікації посадових осіб.

Повний текст рішення розміщений на інформаційному інтернет-порталі Територіальної громади міста Вознесенська за посиланням.

Нагадуємо, що згідно зі статтею 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов'язком громадян України. Забезпечують виконання військового обов'язку громадянами України державні органи, органи місцевого самоврядування, утворені відповідно до законів України військові формування, підприємства, установи і організації незалежно від підпорядкування і форм власності в межах їх повноважень, передбачених законом, та районні (об'єднані районні), міські (об'єднані міські) військові комісаріати (далі - районні (міські) військові комісаріати), військові комісаріати Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя, а також територіальні центри (в Автономній Республіці Крим, областях, місті Києві) та філіали (в районах та містах) комплектування військовослужбовцями за контрактом.

Однією зі складових військового обов’язку є дотримання правил військового обліку. Відповідно до статті 21 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» до обов’язків підприємств, установ і організацій відносяться - ведення обліку військовозобов’язаних, резервістів і призовників із числа працюючих, здійснення заходів щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час і надання звітності із цих питань відповідним органам державної влади, іншим державним органам та органам місцевого самоврядування в установленому порядку.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости