Общество | Вознесенск, 9 Февраля, 2022

Вознесенськ. «Державна послуга Онлайн-Дія»

Свежие новости: Вознесенськ. «Державна послуга Онлайн-Дія»

Цього року представник громадської організації «Агенство економічного розвитку» Савчук Вікторія відвідала КУ «ТЦСО м.Вознесенська» та презентувала для студентів Університету третього віку електронні сервіси, а саме «Державна послуга Онлайн-Дія». Слухачам довели, що вони матимуть змогу отримати 1000 гривень від держави за пройдений повний курс вакцинації (за умови наявності смартфону). Гроші надаються на 4 місяці з моменту отримання. Якщо за цей час вони не будуть витрачені, рахунок закриють. Також проведено презентацію електронних сервісів для мешканців Вознесенської громади, яку відвідали зокрема найактивніші пенсіонери та особи з інвалідністю. До презентації онлайн підключались представники Міністерства цифрової трансформації України та Програми розвитку ООН (ПРООН), які розповіли про нові цифрові послуги, доступні для громадян на порталі та у мобільному застосунку «Дія».

«Дія» - це один портал, де можна отримати всі послуги онлайн: швидко та зручно. Ця програма є унікальною, оскільки одночасно бізнес отримує від держави фінансову підтримку, а громадяни - безкоштовні послуги. На сьогодні застосунок «Дія» пропонує 15 цифрових документів та 9 послуг і ним вже користуються понад 13,5 мільйонів українців.

Застосунок дає змогу зберігати водійське посвідчення, внутрішній і закордонний паспорти й інші документи у смартфоні, а також користуватись допомогою «єПідтримка», яка надається повністю вакцинованим громадянам України віком від 18 років за їх бажанням одноразово у розмірі 1000 гривень.

Ліки на ковідну тисячу: хто і як може витратити:

- з 24 січня на гроші програми «єПідтримка» українці віком від 60 років можуть купити ліки. Умова все та ж – наявність зеленого COVID-сертифіката. Вік покупця банки перевірятимуть на момент проведення платеж;
- тисячу можна витратити як на ліки, що видаються за рецептом, так і безрецептурні. Не можна купувати кошти з недоведеною ефективністю, біологічно активні добавки чи медичні прилади;
- придбати ліки можна безпосередньо в аптеці, розплатившись за допомогою смартфона (для цього має бути функція безконтактної оплати NFC). Також оформити купівлю ліків можна через інтернет, розплатившись онлайн.

Як отримати тисячу без смартфона чи без «Дії»:
- поки що лише два банки видають пластикові картки для програми «єПідтримка» – Monobank та Альфа-Банк. Але отримати їх можна лише за наявності профілю у «Дії»;
- українці, які не мають програми «Дія», смартфона, рахунків у банку зможуть отримати тисячу гривень за вакцинацію з другого або третього кварталу 2022 року.
Як ще планують розширити програму «єПідтримка»:
- українцям, які отримали бустерну дозу вакцини, додатково виплачуватимуть 500 гривень. Можливість отримати «бонус» з'явиться орієнтовно у березні;
- купувати ліки на тисячу незабаром зможуть не лише пенсіонери, а й люди з інвалідністю І та ІІ групп;
- уряд протягом лютого має дозволити використати кошти «єПідтримки» для оплати комунальних послуг. Але це буде доступно лише громадянам старше 60 років.

Управління соціального захисту населення
Вознесенської міської ради

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты