Происшествия | 13 Декабря, 2023

Вночі по Києву вдарили балістичними ракетами

Свежие новости: Вночі по Києву вдарили балістичними ракетами

Російська Федерація атакувала Київ ракетами сьогодні вночі, 13 грудня. В результаті у кількох районах столиці виникли пожежі. Постраждали десятки людей.

Вночі, 13 грудня у столиці України пролунало щонайменше 10 потужних вибухів. Після цього в Києві та області було оголошено повітряну тривогу.

Згодом Повітряні Сили ЗСУ повідомили про ракетну небезпеку у Київській та Чернігівській областях.

Внаслідок роботи ППО зі збиття ворожих повітряних цілей у Києві загалом зафіксовано близько десятка випадків падіння уламків:

Дніпровський район

У Дніпровському районі столиці уламки ракет пошкодили фасад житлового будинку, сталося загоряння. Мешканців евакуювали.

"Є багато постраждалих. Головним чином травми пов'язані з порізами від скла внаслідок вибитих вибуховою хвилею вікон", - йдеться у повідомленні КМВА.

За даними мера Києва Віталія Кличка, у Дніпровському районі 12 постраждалих. 5 із них було госпіталізовано, ще 7 отримали допомогу медиків на місці.

Також у дворі житлового будинку горіло 4 автомобілі. А в одній із дитячих лікарень у Дніпровському районі вибило вікна та пошкодило центральний вхід до закладу.

Згодом Кличко повідомив, що станом на 04.34 ранку в Дніпровському районі постраждали 25 осіб. 13 госпіталізовано до лікарень. 12 отримали допомогу на місці.

Станом на 04:53 ранку стало відомо вже про 34 потерпілих, серед них 2 дітей.

Внаслідок падіння уламків ракети на проїжджу частину дороги сталося пошкодження водопровідної мережі. На місці працюють аварійні бригади.

Станом на 05:40 кількість постраждалих зросла до 45 осіб, у тому числі 5 дітей. 18 людей госпіталізували, 27 отримали допомогу медиків на місці.

Деснянський район

Мер столиці повідомив, що у Деснянському районі Києва сталася пожежа у дворі багатоквартирного будинку. На відкритій території палав уламок ракети. На місці працювали пожежно-рятувальні служби.

Дарницький район

За даними КГВА, внаслідок падіння уламків у Дарницькому районі сталося займання приватного будинку на площі 400 квадратних метрів. 

 Обстріл лікарні

Глава Києва Віталій Кличко повідомив, що під час нічної атаки, за попередньою інформацією, сталося падіння ракети на територію однієї із лікарень столиці.

"У кількох корпусах закладу вилетіли вікна. Одна людина постраждала. Поліція прибула на місце, оглядають вирву на території медустанови", - йдеться у повідомленні.

Голосіївський район

У Голосіївському районі Києва зафіксовано падіння уламків на проїжджу частину дороги.

Постраждалі

Станом на 06:00 зафіксовано 51 постраждалу особу, з них 6 дітей.
Найстаршій – 80 років, наймолодшій – 5 років.
Усім надано медичну допомогу.

Дані оперативно відомості оновлюються та уточнюються.

Як повідомили у Повітряних силах України, по Києву було випущено 10 балістичних ракет.

"Рівно о 03.00 13 грудня 2023 року противник завдав ракетного удару по столиці України.

Усі десять цілей, що летіли у напрямку міста Київ за балістичною траєкторією, збиті зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил. Тип ракет може бути встановлений лише після вивчення уламків відповідними службами", - йдеться у повідомленні.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты