Политика | 20 Марта, 2020

Влада Китаю вибачилася перед сім’єю лікаря, який попереджав про коронавірус і пізніше помер, і виправдала його

Свежие новости: Влада Китаю вибачилася перед сім’єю лікаря, який попереджав про коронавірус і пізніше помер, і виправдала його

Китайська влада визнала, що помилково переслідувала й критикувала лікаря Лі Веньяна, який одним із перших заявив про епідемію в країні коронавірусу SARS-CoV-2, і вибачилася перед його родиною. Веньян помер 7 лютого від пневмонії, яку викликає вірус.

Як повідомляє NPR, внутрішнє розслідування показало, що влада міста Ухань, звідки родом Веньян, діяла «надмірним чином» і не дотримувалася «належних правоохоронних процедур», пише hromadske.ua.

Окрім того, влада Китаю визнала, що зусилля Лі Веньяна, якими він намагався надати розголосу проблемі спалаху SARS-CoV-2, мали позитивний вплив і допомогли в боротьбі з епідемією.

Там додали, що на двох поліцейських, які затримали Веньяна й цькували його, очікує дисциплінарне покарання.

30 грудня 2019 року Лі Веньян написав своїм колишнім одногрупникам із медичної школи про те, що до його лікарні доставили 7 пацієнтів, які відвідували місцевий рибний ринок. На його думку, вірус був схожий на ТГРС, що призвів до епідемії у 2002-2003 роках.

Місцева влада викликала Веньяна 31 грудня, аби він пояснив, як дізнався про випадки зараження вірусом. Незабаром до Веньяна прийшла поліція та звинуватила його в поширенні чуток та порушенні правопорядку. Йому погрожували триманням під вартою.

Лікар визнав, що нібито порушив закон і відмовився від подальших «неправомірних дій». Після цього він повернувся до роботи та лікував людину з іще недіагностованим коронавірусом.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

10 січня у Веньяна з'явився кашель, а потім лихоманка. За два дні його госпіталізували. Інфікування коронавірусом у Веньяна підтвердили 1 лютого. 7 лютого в центральній лікарні Уханя підтвердили смерть лікаря.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости