Криминал | Баштанка, 20 Апреля, 2023

Виготовляв психотропи, зберігав наркотичні засоби, набої та вибухівку – у Баштанському районі поліцейські викрили зловмисника

Свежие новости: Виготовляв психотропи, зберігав наркотичні засоби, набої та вибухівку – у Баштанському районі поліцейські викрили зловмисника

У приватному будинку мешканець одного з сіл Баштанського району організував виготовлення наркотичного засобу, для якого купував прекурсори та використовував спеціальне обладнання. Також зловмисник незаконно зберігав набої та порох. За вчинення вказаних злочинів фігуранту загрожує до восьми років ув’язнення.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Під час відпрацювання території Софіївської громади до дільничного офіцера відділу поліції № 1 Баштанського райвідділу надійшла інформація про те, що місцевий мешканець за місцем проживання зберігає наркотичні засоби та боєприпаси.

виготовляв психотропи, зберігав наркотичні засоби, набої та вибухівку – у баштанському районі поліцейські викрили зловмисника

Правоохоронці за процесуального керівництва Новобузького відділу Баштанської окружної прокуратури провели у будинку 33-річного чоловіка санкціонований обшук, під час якого виявили психотропи, прекурсори, засоби і приладдя для його виготовлення, електронні ваги, готовий до вживання канабіс, саморобний пристрій для куріння, а також більше 80 набоїв різного калібру та порох.

виготовляв психотропи, зберігав наркотичні засоби, набої та вибухівку – у баштанському районі поліцейські викрили зловмисника

Вилучене поліцейські направили на експертне дослідження.

Зі слів зловмисника, наркотичні засоби він виготовляв і зберігав для власного вживання, а набої та порох знайшов на околиці села, де відбувалися бої з росокупантами.

За процесуального керівництва окружної прокуратури слідчі довели причетність зловмисника та оголосили йому про підозру за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 та ч. 3 ст. 309 Кримінального Кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту у великих розмірах», ч. 3 ст. 311 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів з метою їх використання для виробництва або виготовлення наркотичних засобів чи психотропних речовин в особливо великих розмірах» та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Нині правоохоронці завершили досудове розслідування та направили обвинувальний акт до прокуратури, яка скерувала його до суду для розгляду по суті.

Відповідно до санкції інкримінованих статей чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости