Экономика | 23 Апреля, 2018

Відкрито фінансування програми «теплих кредитів»

Свежие новости: Відкрито фінансування програми «теплих кредитів»

Від 18 квітня усі бажаючі зробити свій дім енергоефективним та заощаджувати на комунальних послугах можуть скористатися Урядовою програмою «теплих кредитів» в уповноважених банках (Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк) та отримати відшкодування у розмірі:

  • 20 % – на придбання «негазових» котлів (35 % для субсидіантів),
  • 35 % – для утеплення індивідуального житла,
  • від 40 % до 70 % – для ОСББ на утеплення багатоповерхівок.

Приватні домогосподарства та ОСББ також можуть розраховувати на додаткові компенсації від місцевої влади. На сьогодні діє 128 місцевих програм здешевлення «теплих кредитів», зокрема, у 18 регіонах, 48 районах та 62 містах.

«Для кожної родини є унікальна нагода отримати подвійну, а інколи й потрійну фінансову допомогу при утепленні житла. Тож, звертайтеся до мера міста чи очільника області та дізнавайтеся про додаткову підтримку. Інформація про місцеві програми також є на сайті Агентства: //saee.gov.ua/uk/programs/map», - повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Нагадуємо, що у 2018 р. Уряд виділив 400 млн грн. на компенсації за «теплими кредитами», з яких 190 млн грн. – саме для ОСББ.

В той же час Миколаївщина наздоганяє Київ за темпами залучення ЕСКО-інвесторів до утеплення бюджетних установ. Так, на минулому тижні Миколаївська міська рада затвердила істотні умови для 26 ЕСКО-договорів. Інвестори будуть впроваджувати енергоефективні заходи в освітніх закладах міста. Строк дії контрактів - 6 років. Найближчим часом договори буде підписано.

«Тож, Миколаївщина займає друге місце за темпами залучення ЕСКО-інвесторів для підвищення енергоефективності бюджетної сфери», - прокоментував Голова Держенергоефективності.

ЕСКО-механізм дозволяє утеплити та модернізувати дитсадки, школи, лікарні та інші бюджетні установи за кошти інвесторів. Тендер виграє той, хто запропонує не найнижчу ціну договору, а найвищий показник ефективності енергосервісного договору. Цей показник визначає потенційну економію коштів на енергоспоживанні та грошову вигоду для бюджетної установи.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты