Общество | Вознесенск, 23 Апреля, 2023

Відеорепортаж. Вознесенськ-Придністров'я: був план відрізати весь південь України

Свежие новости: Відеорепортаж. Вознесенськ-Придністров'я: був план відрізати весь південь України Відеорепортаж. Вознесенськ-Придністров'я: був план відрізати весь південь України

У Вознесенську відсіч окупантам дали 28-а та 80-та бригади ЗСУ, а також підрозділи тероборони. Як вдалося зупинити російський наступ? Запеклі бої за Вознесенськ, який фактично врятував Миколаїв від оточення, та роль села Баштанка у великій війні Росії проти України – в матеріалі Крим.Реалії.

У планах Володимира Путіна було окупувати весь південь України, аж до Придністров'я. На штурм міста Вознесенськ Миколаївської області кинули 58-ю армію Росії та 49-ту армію РФ. А також проривалися з'єднання з так званих «ЛДНР» і 126-а бригада берегової оборони Чорноморського флоту РФ з Криму.

Від Вознесенська і до контрольованого Росією Придністров'я по прямій 135 кілометрів. Такими темпами, як йшли колони російської техніки по півдню України, до Тирасполя армія РФ дійшла б за два дні і возз'єдналася там із 14-ою армією РФ, розповідають військові. І Україна була б повністю відрізана від Чорного моря.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости