Происшествия | Вознесенск, 1 Февраля, 2022

Відео. Умови в палаті ковідного шпиталю у Вознесенську

Свежие новости: Відео. Умови в палаті ковідного шпиталю у Вознесенську

До нашої редакції звернувся батько двотижневої дитини, яка перебувала з матір’ю у ковідному шпиталі на лікуванні від Ковід-інфекції. Він був обурений станом палати і надіслав нам відео, після перегляду якого ми вирішили з’ясувати хто відповідальний за стан палати і чи заплановані поточні або капітальні ремонти цих приміщень.

Коментарі головного лікаря Вознесенської багатопрофільної лікарні Володимира Красьохи  та профільного заступника міського голови Наталії Шафорост дивіться у цьому відео.

Зазначимо, що утримання матеріально-технічної  бази лікарень знаходиться не на державному, а на місцевих  бюджетах. Тому оплата енергоносіїв, закупка обладнання, поточні та капітальні ремонти фінансуються в першу чергу за рахунок власника — громади.

Відповідно ті громади, які мають обмежений бюджет менш спроможні для того, щоб утримувати і оновлювати стан старих радянських приміщень. Зокрема у Вознесенську у минулому році на ремонти лікарні з місцевого бюджету не було виділено коштів зовсім. Планувалося провести ремонт неврологічного відділення і навіть був оголошений тендер, але в останню мить через подорожчання енергоносіїв та відсутність вільних коштів тендер скасували.

Як повідомляє заступник міського голови Наталія Шафорост, бюджет розвитку є обмеженим і в цьому році, тому наразі заплановано фінансування лише енергоресурсів Вознесенської лікарні у розмірі 13 млн грн. Але попри складний фінансовий стан міста, влада першочергово все ж таки здійснювала  фінансування пріоритетних потреб, як, наприклад, установка кисневої станції у розмірі 1.5 млн грн.

 

Источник

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости