Политика | Южноукраинск, 19 Мая, 2018

Відбулося засідання розширеного круглого столу щодо створення відділення гемодіалізу в КЗ «ЮМЛ»

Свежие новости: Відбулося засідання розширеного круглого столу щодо створення відділення гемодіалізу в КЗ «ЮМЛ»

Враховуючи звернення жителів міста, які потребують діаліз них послуг, в жовтні 2017 року департаментом соціальних питань та охорони здоров’я та виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради ініційоване питання відкриття в місті Южноукраїнську діалізного відділення повідомивши про намір Миколаївську обласну державну адміністрацією та управління охорони здоров`я Миколаївської обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє Департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради.

 В жовтні 2017 року на обліку в місті перебували 6 осіб, які потребують діалізу, на початок 2018 року їх кількість збільшилась до 11 осіб.

З боку місцевого самоврядування в грудні 2017 року та січні 2018 року були проведені зустрічі з представниками ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» та спільним україно – німецьким підприємством у формі ТОВ «ТТВ-ДОМ» ЛТД, якими в свою чергу запропоновано безкоштовно встановити 10 апаратів «штучної нирки», які будуть передані в комунальну власність міста .

За результатами зустрічі було визначене приміщення для відділення діалізу.

Відібрані проби води, для виготовлення необхідних фільтрів доочищення.

Розроблений проект на встановлення діалізних апаратів штучної нирки.

Пізніше (в березні 2018) з`явились ще дві фірми, які запропонували свої послуги із забезпечення необхідним обладнанням відділень з гемодіалізу – ТОВ «Білімед» та ТОВ «Лізофарм медікал».

Начальник управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації повідомив що прийняття остаточного рішення про створення відділення гемодіалізу в КЗ «ЮМЛ» є компетенцією власника закладу - Южноукраїнської міської ради.

З метою прийняття виваженого рішення щодо фірми яка буде постачальником відповідного обладнання та матеріалів 17.05.2018 року відбулося засідання розширеного круглого столу, на якому були заслухані та представленні інвестиційні пропозиції.

На заході були присутні: перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ганни Мустяца, секретар ЮМР Дзюбенко Л.П., депутати ЮМР – Кваснєвський Є.А., Борець М.М., Захарова О.В., Носан М.М.; за участю представників департаменту соціальних питань та охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради, фінансового управління Южноукраїнської міської ради, КЗ «ЮМЛ», лікарів-нефрологів Одеської та Чернігівської лікарень та пацієнтів  які потребують процедури гемодіалізу.

По закінченню презентації були роздані анкети-опитування для майбутніх пацієнтів діалізного відділення, які будуть враховані при визначенні постачальника обладнання та витратних матеріалів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости