Политика | Вознесенск, 25 Января, 2019

Відбулася перша у 2019-му році сесія Вознесенської міської ради

Свежие новости: Відбулася перша у 2019-му році сесія Вознесенської міської ради

Сьогодні, 25 січня, відбулася перша у новому році і 69-та за ліком сесія Вознесенської міської ради. Порядок денний налічував понад 30 пунктів.

На пленарному засіданні депутати внесли зміни до бюджету, розподіливши кошти, що перейшли з минулого року. Вільний залишок у розмірі 5,3 млн. грн. направили на капремонт системи вентиляції і опалення у лікарні, реконструкцію водозабірних споруд, капремонт дорожнього покриття (розробка проектів). Майже 270 тис. грн. залишку минулорічної освітньої субвенції пішли на потреби школи у Новогригорівці (включно із зарплатою). Залишок субвенції на соціально-економічний розвиток у сумі майже 1,25 млн. грн. направили на зміцнення матеріально-технічної бази кількох навчальних закладів міста (перша і десята школи, гімназія №1).

Тривале обговорення відбулося під час розгляду питання про умови оплати праці міського голови у 2019-му році. Пропонувалося встановити премію у розмірі 60 % від окладу. Не міг не скористатися нагодою зайвий раз попіаритися представник «Батькіщини» Юрій Кондратєнков, озвучивши лицемірну думку, що посадовці не мають отримувати гідну зарплату, але при цьому дбати виключно про інтереси громади. На це мер Віталій Луков зауважив депутату, що той сам колись претендував на оплачувану посаду секретаря міської ради. У підсумку за пропозицією депутата Володимира Весті міському голові встановили премію у розмірі 100% від посадового окладу. Секретар міської ради Лариса Торжинська озвучила дані проведеного нею моніторингу, згідно з якими у мерів міст обласного значення в Україні найменшою є премія у розмірі 100%. Є приклади, коли ця сума сягала і 400%.

Також на 69-й сесії були внесені зміни до програм соціально-економічного розвитку, реформування і розвитку ЖКГ, положення про туристичний збір, який минулого року поповнив бюджет на 11 тис. грн.

Також Віталій Луков анонсував проведення у найближчі тижні вже традиційної великої ради, на якій обговорять підсумки-2018 і перспективи поточного року.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты