Политика | 23 Февраля, 2024

Верховна Рада затвердила закон, що постачальники Сил оборони можуть отримувати прибуток

Свежие новости: Верховна Рада затвердила закон, що постачальники Сил оборони можуть отримувати прибуток

Верховна Рада України остаточно затвердила законопроєкт про включення прибутку підприємств, які працюють на забезпечення потреб безпеки та оборони, в ціну поставлених товарів та послуг.

Про це повідомили в Міністерстві економіки України.

Документ, розроблений за участі Мінекономіки, підтриманий парламентом в другому читанні й цілому на засіданні 22 лютого.

- Держава надсилає важливий сигнал бізнесу, що працює на забезпечення потреб безпеки та оборони, українським виробникам – їх інтереси будуть захищені… Сьогоднішнє рішення – важливий результат наших зустрічей із бізнесом щодо тиску на них з боку силових структур та перешкоджання ефективній роботі, - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України, міністр економіки Юлія Свириденко.

Закон має ретроспективний напрям, що дозволятиме правоохоронним органам закрити справи, порушені раніше через неузгодженість нормативного поля. Даний закон набуде чинності після підписання Президентом України та опублікування.

Раніше Державна аудиторська служба України за результатами перевірки Міноборони знайшла низку порушень на мільярди гривень. Порушенням вважається прибуток, який отримали приватні й державні компанії, співпрацюючи з Міністерством оборони. Влітку 2023 року в Міноборони заявили, що висновки Держаудитслужби абсурдні і вже створили величезні проблеми для української армії та виробників.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости