Политика | 23 Февраля, 2024

Фермери низки країн ЄС влаштували протести на кордоні з Чехією

Свежие новости: Фермери низки країн ЄС влаштували протести на кордоні з Чехією

Фермери з Чехії, Словаччини, Польщі та інших країн ЄС у четвер, 22 лютого, влаштували акції протесту вздовж чеських кордонів, заблокувавши деякі пункти пропуску. Вони вимагають скорочення бюрократії та змін у політиці Європейського союзу.

Як зазначає агентство, цього року фермери по всій Європі, зокрема у Польщі, Франції, Німеччині, Іспанії та Італії, активізували протести, скаржачись на низькі ціни та високі витрати, дешевий імпорт та обмеження, пов'язані з ініціативою ЄС щодо зміни клімату. Зелена угода" (Green Deal).

Аграрна палата Чехії повідомила, що 3 тисячі тракторів беруть участь в акціях протесту по всій Чехії. Крім того, сьогодні фермери Угорщини, Німеччини, Польщі, Литви та Латвії приєдналися до протестів разом зі своїми чеськими та словацькими колегами.

Зокрема, фермери заблокували пункти пропуску "Ходонін-Голич" на південному кордоні Чехії зі Словаччиною на годину. Уздовж шосе вишикувалися сотні тракторів.

Протестувальники, що прибули автобусами, у тому числі з Угорщини, розмахували національними прапорами і тримали плакати з написами "Стоп бюрократії" та "Стоп українському зерну".

Чеські та польські фермери частково заблокували переїзд на північному сході Чехії, де вздовж дороги було припарковано десятки тракторів.

Один із словацьких фермерів розповів, що сектор стикається зі "ста мільйонами проблем", які шкодять його конкурентоспроможності, найбільша з них – бюрократія.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости