Политика | 13 Июля, 2023

Верховна Рада розірвала угоду з Росією

Свежие новости: Верховна Рада розірвала угоду з Росією Верховна Рада розірвала угоду з Росією

Між Україною і державою-агресоркою більше не діятиме угода про співробітництво під час спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на кордоні.

Верховна Рада ухвалила Закон про припинення дії Угоди між Україною і Росією про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському державному кордоні.

За відповідний законопроект №0192 проголосували 263 народних депутата. Ним передбачається припинити дію відповідної угоди, вчиненої 18 жовтня 2011 року в Донецьку та ратифікованої законом у 2012 році.

Відповідною угодою визначалися основи співробітництва під час здійснення спільного контролю на кордоні. Зокрема, визначалося, що спільний контроль здійснюється в автомобільних і залізничних пунктах пропуску через кордон, а також може здійснюватися під час руху пасажирських поїздів між залізничними пунктами пропуску через кордон.

Серед іншого, визначалося, що контрольні органи держави виїзду зобов’язані прийняти назад особу, якій контрольні органи держави в’їзду відмовили в пропуску на територію своєї держави.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты