Политика | 31 Октября, 2019

Верховна Рада повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

Свежие новости: Верховна Рада повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

Верховна Рада України повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення і запровадила інструмент цивільної конфіскації необґрунтованих активів чиновників.

Верховна Рада України у четвер, 31 жовтня, проголосувала за повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення і запровадила інструмент цивільної конфіскації необґрунтованих активів чиновників.

Відповідний законопроєкт у другому читанні та в цілому підримали 259 народних депутатів.

Як пояснила керівниця комітету з питань антикорупційної політики Анастасії Красносільскої, кримінальна відповідальність за незаконне збагачення передбачена в тому разі, якщо придбані чиновником активи більше ніж на 6,5 мільйона гривень перевищують його законні доходи. У цьому разі чиновникові загрожує ув'язнення на термін від п'яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Водночас у разі меншої суми встановлених незаконних доходів пропонується застосовувавти механізм так званої цивільної конфіскації. Це відбуватиметься, за словами Красносільської, якщо сумнівні доходи чиновника "вартують більше, ніж його законні доходи, починаючи з 1 мільйона гривень".

Криміналізація незаконного збагачення є однією з умов продовження програми співпраці України з МВФ.

Джерело: dw.com

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости