Политика | 7 Марта, 2024

Велика Британія готова передати Україні всі заморожені активи центробанку рф

Свежие новости: Велика Британія готова передати Україні всі заморожені активи центробанку рф

Велика Британія готова позичити Україні всі заморожені активи центрального банку росії. Це можливо, оскільки росія буде змушена сплачувати Україні репарації після завершення війни, сказав міністр закордонних справ Девід Кемерон. Активи можуть бути використані як гарантія виплати репарацій.

План Британії більш радикальний, ніж у Євросоюзу, який поки що обговорює надання Україні лише прибутків від заморожених активів, а не самих активів. Сума цього прибутку – $4 млрд на рік.

"Є можливість використати щось на кшталт синдикованої позики чи облігацій, які використають заморожені російські активи як гарантію, щоб надати ці гроші українцям, знаючи, що ми їх відшкодуємо, коли Росія виплатить репарації. Це може бути найкращим способом зробити це. Ми прагнемо домогтися максимальної єдності G7 і ЄС у цьому питанні, але якщо ми не зможемо цього досягти, я думаю, нам доведеться рухатися вперед із союзниками, які хочуть вжити таких заходів", – сказав Кемерон своїм колегам увечері 5 березня.

Кемерон сказав, що не вважає, що план облігацій якимось чином підірве репутацію лондонського Сіті.

Це вперше Кемерон так детально відкрито говорив про передачу активів. Цей план особливо корисний у випадку якщо у США триватиме блокування надання Україні нової допомоги.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты