Криминал | 3 Апреля, 2023

Вбивство Татарського: західні аналітики вказали на важливий момент

Свежие новости: Вбивство Татарського: західні аналітики вказали на важливий момент

У неділю, 2 квітня, внаслідок вибуху в барі глави ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина в Санкт-Петербурзі загинув військор, військовий злочинець, уродженець Макіївки Донецької області Владлен Татарський. Його вбивство є частиною ескалації внутрішніх конфліктів у Росії за участю ПВК "Вагнера".

Так вважають аналітики Інституту вивчення війни ISW.

Крім того, вбивство Татарського може бути попередженням Пригожину, який все частіше критикує основні положення Кремля про війну в Україні та почав зазіхати на пост Президента РФ.

Ймовірно, вбивство Татарського було навмисно здійснено у приміщенні, що належить Пригожину. Деякі російські політологи припускали, що й сам голова ПВК "Вагнера" міг бути присутнім на заході, проте цього підтвердження немає.

Фігури Татарського і Пригожина мають схожість - обидва вони стали яскравими ультранаціоналістичні фігурами після того, як перебували в ув'язненні і отримали помилування.

На думку аналітиків, російські чиновники, можливо, використовуватимуть вбивство Татарського для посилення самоцензури у суспільстві. Зокрема, серед тих, хто ставить під сумнів успіхи РФ у війні.

Крім того, воно посилить розкол серед російських військових блогерів, що може зіграти на руку бажанню Кремля зміцнити контроль над інформаційним простором.

 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости