Криминал | 8 Октября, 2023

В Запоріжжі спецназ поліції затримав ОЗГ, яка займалась розбійними нападами

Свежие новости: В Запоріжжі спецназ поліції затримав ОЗГ, яка займалась розбійними нападами

В Запоріжжі поліція затримала угруповання, яке підозрюється як мінімум в 10 злочинах – крадіжках, грабежах та розбоях. Чотирьом учасникам ОЗГ повідомили про підозру, двох із них затримали.

Про це повідомили в поліції Запорізької області.

Упродовж березня-липня 2023 року в Запоріжжі та області було скоєно серію крадіжок та пограбувань. Невідомі у масках блокували авто, розбивали скло та забирали речі потерпілих, а потім полишали місця злочину на автомобілях з іноземною реєстрацією.

Організатором ОЗГ виявився 32-річний мешканець Запоріжжя. Як спільників він залучив чоловіків віком від 26 до 41 років. Організатора та двох учасників угруповання вже затримували у 2019 році за особливо тяжкі злочини: справа, в якій вони обвинувачуються за кількома статтями Кримінального кодексу, розглядається в суді.

Фігуранти ретельно готувалися до злочинів, стежили за своїми потенційними жертвами, вивчали маршрути пересування, продумували шляхи відходу, методи конспірації. Гроші, отримані злочинним шляхом, витрачали на дорогі автівки та речі.

“Аби уникнути відповідальності, зловмисники завжди користувалися різними авто на іноземній реєстрації та позбувалися речових доказів. В одному злочині, розбійному нападі на подружжя, вони планували спалити або втопити автомобіль, який використали б під час нападу”, - говориться в повідомленні.

Оперативники та слідчі за силової підтримки роти поліції особливого призначення затримали двох учасників угруповання. В них вилучили автомати, понад 200 набоїв, наркотики, 23 мобільні телефони, 6 автомобілів, а також інші речі, які, ймовірно, були викрадені у громадян.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости