Политика | Южноукраинск, 12 Февраля, 2019

В Южноукраїнську обговорювали перспективний план розвитку – без скандалів не обійшлося

Свежие новости: В Южноукраїнську обговорювали перспективний план розвитку – без скандалів не обійшлося

Сьогоднішнє засідання ради з розробки Перспективного плану розвитку Южноукраїнська на 2019-2021 роки викликало ажіотаж ще за дві години до його початку. Просочилася інформація, що о 13.00 до міськвиконкому має прибути народний депутат Олександр Лівік. На ділі ж вийшло, що ні о 13.00, ні двома годинами пізніше нардепа не виявилося. Натомість прибув заступник голови Миколаївської облдержадміністрації з питань розвитку інфраструктури, будівництва, екології, ЖКГ та цивільного захисту Валентин Гайдаржи.

У залі засідань було тісно і душно від кількості людей, які прийшли послухати можновладців. Прибула солідна делегація АТОвців і волонтерів, активісти руху ОСББ, депутати міськради і журналісти.

«Шкода, що сьогодні немає депутата, який представляє наш округ. Хотілося б з ним поспілкуватися, бо складається враження, що він ситуацію в Южноукраїнську сприймає якось однобоко, читаючи лише «Барометр», який утримує тричі судимий Горностай», – заявив представник більшості у місцевому парламенті Євген Квасневський.

Заступник губернатора розповів, що за ініціативи Президента України і голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка дається можливість громадам самим визначатися з пріоритетними напрямками, куди спрямовуватимуться фінансові ресурси. Це можуть бути кошти на умовах співфінансування з міського, обласного, державного бюджетів, гранти і кредити.

В Южноукраїнську проводилося опитування на офіційному сайті та за допомогою паперових анкет. Як виявилося, найбільше городян турбують проблеми зі сфери освіти.

У найближчі три роки планується втілити в життя заміну вікон в дитсадку і двох школах, переобладнання на дитсадок колишньої дитячої поліклініки. За майже 16 мільйонів гривень планується зміцнення фундаменту четвертої школи та ДНЗ №6 і ДНЗ №8. Також мають збудувати спортивну залу гімназії №1 і реконструювати спортмайданчик ЮЗШ №4.

Щодо гімназії, то там на сьогоднішній день склалася жахлива ситуація з покрівлею. Враховуючи численні звернення від батьків, пріоритетним також є утеплення третього садка та приміщення прибудови третьої школи.

Що стосується загальноміських проектів, то тут пріоритетними є заміна трубопроводів теплопостачання на проспекті Незалежності, капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Дружби Народів, будівництво нового полігону твердих побутових відходів та сортувальної лінії. (сьогодні звалище площею 4 га уже переповнене), прибудови до Центру надання адмінпослуг.

Користуючись нагодою, АТОвці поскаржилися чиновнику з області на погане ставлення до них з боку міської влади. Наприклад, Вадима Шарого поселили у приміщення, яке раніше було нежитловим, через що у його родини виникають постійні конфлікти із сусідами. Волонтери розповіли, що багато кімнат у третьому гуртожитку, які надані для проживання лікарям, ними не використовуються, а здаються в оренду.

Депутат Олександр Палій підняв питання щодо перспектив забудови шостого мікрорайону, де виділялися земельні ділянки воїнам АТО.

«Передбачено 62 мільйони гривень на розробку мереж, все це буде. Кому цікаво, можете прийти подивитися на план», – запросив охочих директор департаменту інфраструктури міського господарства Сергій Валюшок.

На це Валентин Гайдаржи зауважив, що підхід «Прийдіть і подивіться» є неправильним. Чиновник сам має донести інформацію до громади, аби не виникало зайвих домислів і питань.

Звісно, не обійшлося без з’ясовування стосунків між політичними опонентами, адже представлені проекти не вдасться реалізувати за нинішнього бюджетного колапсу. Прибічник Людмили Дзюбенко Андрій Зеленюк спробував перекласти провину за те, що бюджет не працює, на колег з більшості. Втім, присутні у залі його не підтримали. Терпець АТОвців і волонтерів от-от урветься, про що вони прямо заявили.

«Наступного разу ми прийдемо сюди з іншими намірами. Ми вас просто винесемо звідси!», – випалив хтось із них, покидаючи нараду.

Валентин Гайдаржи не став розбиратися в тому, хто винен, обмежившись закликом до консенсусу.

 

Читайте також: «Чиновника в окоп – захисника в теплу оселю», – в Южноукраїнську воїни АТО провели попереджувальну акцію

Бюджет завис, сессии не проводятся – Дзюбенко и Горностай продолжают блокировать работу депутатского корпуса

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости