Общество | 28 Июня, 2017

В Умані відкрили найбільший світломузичний фонтан центральної України

Свежие новости: В Умані відкрили найбільший світломузичний фонтан центральної України

25 червня в місті Умань був відкритий унікальний комплекс фонтанів на суші та воді.

Фонтан розташований в парку Тараса Шевченка та на Осташівському ставку міста Умань. За даними фахівців, він увійшов до трійки найбільших фонтанів України. Найвищий його струмінь води сягає 19 метрів, а додаткові – близько 1,9 метра. Основна чаша фонтана має площу – 450 метрів квадратних, а площа водного екрана – 200 метрів квадратних.

Назву "Перлина кохання" обрали шляхом відкритого інтернет-голосування.

До цього визначною пам'яткою міста був лише дендропарк "Софіївка", який приваблював до Умані близько півмільйона відвідувачів щороку. Раніше, він увійшов до списку місць, які варто відвідати на вихідних, за версією ТСН. Туризм.

Тепер, вважають жителі Умані, місто обзавелось ще однією візитівкою.

Основною темою анімацій фонтана виступає кохання. Приїхати та побачити його можна до кінця жовтня. За попередніми даними фонтан пропрацює до 1-го листопада.

 

В будні дні, окрім п'ятниці, світлодіодне шоу розпочинається о 21:30. Однак при цьому не вмикається водний екран. А від п'ятниці до неділі можна оцінити "Перлину кохання" у всій її красі.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости