Общество | 6 Апреля, 2023

В Україну повернули ще одну дитину, яку незаконно депортували російські окупанти – омбудсмен

Свежие новости: В Україну повернули ще одну дитину, яку незаконно депортували російські окупанти – омбудсмен

В Україну повернули ще одну дитину, яку окупанти незаконно депортували спочатку в росію, а потім на окуповані території. Про це повідомив український омбудсмен Дмитро Лубінець 5 березня в Telegram.

"На початку року до мене звернулася бабуся з проханням сприяти в поверненні онука Артема, якого разом з іншими вихованцями Олешківського дитячого будинку-інтернату Херсонської області було депортовано до рф. Заявниця повідомила, як тільки їй стало відомо, що вихованців зазначеного будинку-інтернату вивозять до рф, вона особисто поїхала до закладу, щоб забрати онука. Проте Артема разом з іншими вихованцями на той час уже перемістили на територію рф, звідти – до тимчасово окупованого Криму, а потім – до міста Скадовська", – заявив він.

За словами Лубінця, адміністрація закладу, у якому перебував Артем, відмовилася його повертати.

"За моїм зверненням до органу опіки та піклування щодо вжиття заходів із метою захисту прав та інтересів дитини в лютому бабусю було призначено піклувальником над онуком і вжито інших заходів щодо повернення дитини на підконтрольну Україні територію", – написав омбудсмен.

 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты