Политика | 28 Декабря, 2022

В Україні зміниться процедура складання іспитів на права

Свежие новости: В Україні зміниться процедура складання іспитів на права

В Україні осучаснять складання іспитів на права у сервісних центрах МВС. Нові технології зроблять процес прозорим та ефективнішим.

Про це в МВС розповіли на зустрічі з представниками автошкіл, повідомляє пресслужба міністерства.

Начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик наголосив, що від рівня підготовки водіїв залежить безпека на дорогах, тож на учасниках цього процесу лежить колосальна відповідальність. Оптимізувати його допоможуть сучасні технічні засоби.

Зокрема, на вході до класу, де проходитимуть теоретичні іспити на права, встановлять камери із функцією розпізнавання обличчя. Вони верифікуватимуть особу кандидатів у водії. Потім їх розсаджуватимуть за рандомно обрані у Єдиному державному реєстрі МВС місця для складання тестів.

Також запроваджуються додаткові умови складання теоретичних іспитів:

- ідентифікація (FACE ID) кандидатів у водії протягом усього процесу складання іспиту;

- відеофіксація іспиту, причому відео з камер виводитиметься на дисплей комп'ютера екзаменатора;

- фіксація обличчя та екрана комп'ютера при неправильній відповіді на тестове запитання;

- неможливість віддаленого доступу до робочих місць;

- контроль поведінки кандидатів у водії.

Відеофіксацію буде впроваджено і під час складання практичних іспитів з водіння. В авто встановлять чотири камери – спереду, ззаду та дві в салоні. Педалі, що дублюють, будуть забезпечені датчиками натискання. Маршрут та екзаменатори вибиратимуться рандомно.

Екзаменатори отримають доступ до електронного check-list, FACE ID кандидата у водії та функції розпізнавання номера авто. Результати іспиту з водіння автоматично надходитимуть до Єдиного державного реєстру МВС.

Крім того, сервісні центри МВС будуть зобов'язані закупити транспортні засоби для складання іспитів на різні категорії прав. Тобто кандидатам у водії не доведеться самим шукати мотоцикли, причепи чи вантажні авто.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты