Общество | 29 Августа, 2023

В Україні встановлено новий рекорд споживання електроенергії

Свежие новости: В Україні встановлено новий рекорд споживання електроенергії

В Україні 28 серпня було зафіксовано новий літній рекорд споживання електроенергії.

Про це повідомили в «Укренерго».

Вечірній максимум 28 серпня перевищив попередній рекорд від 21 серпня на 1,2%. Це дуже високий показник, зважаючи на обмежені через ремонти можливості електростанцій з виробництва електроенергії, зазначають в «Укренерго».

Для покриття попиту з 19:00 до 22:00 довелося залучати аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії обсягом 1200 МВт-год.

29 серпня йде імпорт незначних обсягів електроенергії зі Словаччини в ранкові та вечірні години загальним обсягом 1638 МВт, з максимальною потужністю в окремі години до 336 МВт. Експорт відсутній.

Після аварійного ремонту в роботу повернулися два енергоблоки теплових електростанцій. При цьому в аварійний ремонт виведено один енергоблок ТЕС.

Кількість блоків електростанцій у роботі обмежена. Тривають масштабні ремонти на багатьох теплових електростанціях, у планових ремонтах – частина атомних енергоблоків. Це суттєво обмежує можливість забезпечення зростання споживання, особливо у вечірні години.

В «Укренерго» закликають українців економити електроенергію: вимикати потужні електроприлади, користуватися електроприладами переважно у вечірні та ранкові години, вимикати світло при виході з приміщення.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты