Политика | 12 Июня, 2023

В Україні триває мобілізація, умови призову змінили

Свежие новости: В Україні триває мобілізація, умови призову змінили

В Україні внесли зміни до процесу підготовки і проведення призову громадян на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом. У результат деякі категорії громадян отримали право на відстрочку від мобілізації.

Уряд визначив підстави для надання відстрочки від призову на строкову військову службу призовникам, що мають дитину (дітей) віком до 18 років і виховують її (їх) самостійно.

Також були визначені підстави для надання відстрочки від призову призовникам, які мають дитину або дружину з інвалідністю.

Право на звільнення від призову на строкову військову службу отримали й призовники:

які мають дружину з-поміж осіб з інвалідністю;

які здійснюють догляд за особами з інвалідністю або за особами, які його потребують.

Поки триває мобілізація, повістки про уточнення даних можуть отримувати абсолютно всі чоловіки в Україні у віці від 18 до 60 років. З такою повісткою обов'язково потрібно прийти в ТЦК у вказаний час та надати документи, які підтверджують право на відстрочку, бронювання чи іншу підставу для звільнення від мобілізації (за наявності).

ТЦК має право перевіряти облікові дані й направляти осіб на проходження ВЛК, чоловіків в тому числі, тих, хто має відстрочку або бронювання.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты