Общество | 30 Ноября, 2023

В Україні сформували реєстр педофілів, щоб вони не змогли контактувати з дітьми

Свежие новости: В Україні сформували реєстр педофілів, щоб вони не змогли контактувати з дітьми

В Україні сформовано реєстр засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Офіс Генпрокурора завершив базовий етап наповнення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. До реєстру увійшли також і ті, чия судимість за злочини знята або погашена в установленому законом порядку.

До реєстру внесено дані про всіх кривдників дітей, які вчинили злочини до його створення. Це більш ніж 600 злочинців. Сформований реєстр стане запобіжником повторного вчинення злочинів проти статевої недоторканості дітей.

“Особа потрапляє до електронної бази на підставі обвинувального вироку суду, який набрав законної сили. Система міститиме дані про кримінальне покарання, фактично відбуте ним покарання та порушення правил адміністративного нагляду”.

“Доступ до реєстру матиме визначене законодавством коло осіб. Окрім правоохоронців, це будуть директори шкіл і садочків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування”, - пояснилив Офісі Генпрокурора.

Завдяки цій можливості зможуть убезпечити дітей від контакту з особами, які вчинили кримінальні правопорушення на сексуальному ґрунті. Наразі ювенальні прокурори системно працюють для подальшого наповнення реєстру.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости