Политика | 10 Июля, 2022

В Україні буде неефективним «Залізний купол», слід розвивати свою систему ППО, - міністр оборони

Свежие новости: В Україні буде неефективним «Залізний купол», слід розвивати свою систему ППО, - міністр оборони

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що в Україні небо захищене, проте не ідеально. Також він впевнений, що замість «Залізного купола» Україні потрібна своя система ППО та ПРО.

Таку заяву Резніков зробив на бізнес-конференції на платформі Forbes, цитує Міноборони.

Резніков пояснив, чому в Україні буде неефективним «Залізний купол», наголосивши, що треба розвивати свою систему ППО/ПРО.

«Ми всі знаємо приклад Ізраїлю, який досить непогано захищає небо. Всі ми знаємо назву «Залізний купол», але навіть він не захищає на 100%. Мало того, я був в Ізраїлі, спілкувався з їх виробниками, підприємствами державними. «Залізний купол» зроблений проти повільних на низьких висотах з легким ураженням ракет, зроблених по суті в гаражах. Від крилатих та балістичних ракет «Залізний купол» не захищає. Там є інша система ППО, які розвивається і в самому Ізраїлі і є в Чехії, і США. Тому нам потрібно розвивати свою систему ППО/ПРО, або отримувати, в тому числі від наших партнерів», - сказав Резніков.

За словами Резнікова, в України вже є захист нашого неба – не ідеальний, але збивають «досить велику кількість ракет».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты