Происшествия | 28 Августа, 2023

В Польщі 11 людей померли від легіонельозу – спецслужби підозрюють російську диверсію

Свежие новости: В Польщі 11 людей померли від легіонельозу – спецслужби підозрюють російську диверсію

В Польщі померли 11 людей, у яких був діагностований легіонельоз.

Працівники санепідслужби провели дослідження води у Ряшівській системі водопостачання, водозаборах, а також у помешканнях людей, інфікованих легіонелою. Наразі є результати дослідження дев’яти зразків.

За словами директора Підкарпатської санепідслужби Адама Сідора, із 8 проб 4 були забруднені, зокрема у 2 з них рівень зараження був високим. Таким, що «є ризик інфікування під час користування душем». Наявність легіонели не підтвердилася в пробі води, взятій у квартирі хворого.

- Найближчі дні будуть вирішальними. Наразі ще не можна вважати, що системи гарячої або холодної води є джерелом інфекції. Лише наступними днями звіти та інформація епідеміологічних опитувань дадуть нам підстави визначити потенційне джерело інфекції, - сказав Сідор.

У польському місті Ряшів, де планують збудувати центр НАТО з ремонту української техніки, та в містах неподалік стався спалах інфекції легіонельозу, смертність якої сягає 5%. Відомо про 144 інфікованих станом на 27 серпня.

Спецслужби Польщі перевіряють можливість диверсії з боку рф у системі водопостачання, яка призвела до спалаху легіонельозу.

Легіонельоз – це гостре інфекційне захворювання, яке спричиняють різні види мікроорганізмів. Воно вражає легеневі тканини та може спричинити важку форму запалення легенів.

Захворіти можливо у випадку вдихання заражених аерозолів, зокрема через кондиціонери, або через випаровування забрудненої води. Поміж іншим, збудник інфекції може зберігатись у льоду або питній воді. Зазвичай легіонельоз підхоплюють у готелях, лікарнях чи офісах – місцях, де бактерії потрапили до системи водопостачання або кондиціонування повітря, наприклад, до кранів та душових систем, які не використовуються часто.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости