Общество | Первомайск, 22 Января, 2018

В Первомайську привітали довгожительку

Свежие новости: В Первомайську привітали довгожительку В Первомайську привітали довгожительку

Минулої суботи відзначила свій славний ювілей найстарша жителька Первомайська Домаха Антонівна Головань. Виповнилося 105 років з дня її народження.

На долю цієї сильної духом жінки випало чимало випробувань, пов'язаних з непростими, трагічними подіями минулого 20 століття.

Живий свідок історії, Домаха Антонівна народилася 20 січня 1913 року в мальовничому селі Журавка на Чернігівщині у працьовитій селянській родині. З раннього дитинства знала справжню ціну нелегкій праці. В юності закінчила курси ліквідації не писемності, так званий лікнеп. А, коли їй виповнилося 21 рік, вийшла заміж за гарного хлопця Василя Голованя із сусіднього села Кулішівка, де й прожила разом з ним практично все своє трудове життя, важко працюючи дояркою на місцеві тваринницькій фермі. Виховала трьох дітей сина Миколу і Тетяну, яких народила у важкі тридцяті роки, а також і Марійку, яка побачила світ у грозові воєнні сорокові.

Разом з наймолодшою донькою Марією Василівною Домаха Антонівна зараз і проживає у Первомайську, куди переїхала ще далекого 1977 року.

Гості з мерії щиро привітали шановану всіма довгожительку міста з ювілеєм, вручивши квіти, Вітальну адресу та грошовий подарунок, побажавши родинного затишку та заслуженої шани від оточуючих.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости