Политика | 3 Августа, 2023

В Офісі Генпрокурора заявили, що не віддають на обмін росіян, які скоїли тяжкі військові злочини

Свежие новости: В Офісі Генпрокурора заявили, що не віддають на обмін росіян, які скоїли тяжкі військові злочини

Україна не включає до списків на обмін російських військовополонених, які скоїли особливо тяжкі злочини. Такі особи після вироку мають відбувати покарання в Україні, та обміну не підлягають.

Про це заявив керівник департаменту протидії злочинам, скоєними в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов.

Він зазначив, що в ОГП є відповідна позиція.

"Це такі наші умовні "червоні лінії". Бо якщо ми всіх будемо обмінювати, то що тоді буде зупиняти їх від вчинення воєнних злочинів?" - каже Білоусов.

Що ж до числа обміняних засуджених, то тут "рахунок на одиниці, не на десятки".

Чиновник також вказав на такий важливий момент, як громадянство полонених.

"Коли ми говоримо про воєнні злочини, як правило, це стосується громадян Росії. Але не тільки. Громадяни України з так званих "Л/ДНР" також потрапляють у полон, їхні дії кваліфікуються за статтею "державна зрада". Тобто російський військовополонений, який не скоїв воєнний злочин, взагалі не має кримінального переслідування, а українець з угруповань "Л/ДНР", який не скоїв воєнний злочин, отримує "держзраду", і теж можуть бути вироки та обмін", - пояснив Бєлоусов.

Однак якщо окупанти винні у вбивствах, сексуальному насильстві, тортурах, то за цими вироками відбуватимуть покарання в Україні.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты