Криминал | 6 Октября, 2023

В Одесі затримали іноземця, який замовив вбиство власника стоматологічної клініки в Києві

Свежие новости: В Одесі затримали іноземця, який замовив вбиство власника стоматологічної клініки в Києві

Громадянина іноземної держави, який замовив умисне вбивство власника стоматологічної клініки в українській столиці, викрили та затримали в місті Одесі.

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України.

"Замовник у вересні 2023 року підшукував кілера, який за $15 тис. ліквідує громадянина України, який займається стоматологічним бізнесом. Іноземець хотів заволодіти бізнесом українця. Після вбивства чоловіка повинні були вбити його дружину, аби позбутися всіх можливих спадкоємців. Завдяки вчасному реагуванню українських правоохоронців та колег з Молдови врятовано життя потерпілих", - ідеться в повідомленні.

За даними Офісу генпрокурора, виконавець злочину пішов на співпрацю і під контролем правоохоронних органів він вів переговори із замовником, отримав від нього $5 тис. у вигляді авансу, а потім іще $10 тис. після надання доказів убивства.

"За сприяння Інтерполу було сплановано проведення спільної поліцейської спецоперації. Щоб врятувати життя потерпілим, правоохоронці інсценували викрадення та вбивство стоматолога, після чого замовник отримав фотографію з підтвердженням і перерахував кошти", - йдеться в повідомленні.

Наразі іноземцю висунуто підозру в умисному замовному вбивстві (ч. 1 ст. 14, п. 11, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Правоохоронці вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Також проведено обшуки на території Одеси та Києва в осіб, причетних до злочину.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты